Urbanisme regenerarà el nucli històric de Sant Isidre

Guardar

Visita San Isidre
Visita San Isidre

L'Ajuntament treballa en la modificació del planejament del carrer de Pau, en Sant Isidre, per a mantenir les cases existents i la via pecuària, «dues de les reclamacions veïnals històriques, que s'inclouen en el projecte de regeneració del nucli històric d'aquest barri, que ampliarà les zones verdes i millorarà les dotacions públiques amb la construcció d'un centre sociocultural», tal com ha anunciat hui la vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana i Habitatge, Sandra Gómez.

Després de visitar la zona juntament amb representants veïnals, la regidora ha explicat que la Delegació d'Urbanisme ha recollit les diverses iniciatives proposades pels ciutadans i ciutadanes per a millorar l'ordenació del barri. I del treball realitzat ha ressaltat que es va actuar «per a mantenir els elements de valor patrimonial conjugant-ho amb les necessitats veïnals quant a equipaments i espais públics de relació i esplai».

Gómez ha ressaltat «la necessitat de preservar la via pecuària, conjugant-se al seu torn amb la protecció del conjunt d'habitatges i arbratge existent del carrer Pau que, reconegut el seu valor patrimonial, s'integra en l'ordenació». Per a això, s'està treballant per a garantir la seua continuïtat i que puga discórrer al costat de la parcel·la dotacional, de manera que permeta l'obertura de la prolongació del carrer Professor Angel Lacalle des d'on s'afavoriria l'accés a l'edifici residencial i podria ser utilitzada com a carril bici.

«Impulsarem la protecció del seu nucli històric, protegint totes les edificacions del carrer Pau enfront del projecte especulatiu dissenyat en un PAI de la corporació popular que destruïa el patrimoni històric d'aquest barri». Així, ha posat l'accent que «enfront de projectes especulatius, impulsarem un canvi de planejament que protegeix el nucli històric, amplia les zones verdes i millora les dotacions públiques».

Arxivat a:

Destacats