Urbanisme estudia definir els usos de la Ciutat de l'Artista Faller

Guardar

ciudad fallera
ciudad fallera

"L'Ajuntament, que treballa en la modificació puntual del planejament de la Ciutat de l'Artista Faller, estudia delimitar i definir els usos d'aquest enclavament per a evitar que es convertisca en un polígon industrial més". Així ho ha explicat el regidor delegat de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Vicent Sarrià, després de reunir-se amb el Gremi d'Artistes Fallers per a conéixer les seues reivindicacions.

En el marc de les accions iniciades per a revitalitzar la Ciutat de l'Artista Faller, el regidor ha visitat una exposició que reuneix propostes de l'alumnat d'arquitectura per a la urbanització i valorada d'aquest barri. I, seguidament, ha recorregut les naus i els solars existents per a conéixer, de primera mà, l'estat actual de la zona.

Seguidament, Vicent Sarrià s'ha reunit amb representants del Gremi d'Artistes Fallers, els qui han exposat els problemes que travessa el sector i han reivindicat "la necessitat revitalitzar el barri per a reactivar el seu ofici".

Els artistes fallers, que volen preservar l'essència del barri evitant que els tallers es convertisquen en negocis que poc tenen a veure amb les falles, també han sol·licitat la millora dels accessos al barri, i la inclusió del mateix dins de les rutes turístiques de la ciutat. I a més volen preservar l'essència del barri evitant que els tallers es convertisquen en negocis que poc tenen a veure amb les falles.

Per la seua banda, Vicent Sarrià ha reiterat el compromís municipal de delimitar els usos permesos en la zona industrial, i d'eliminar taps urbanístics com el del carrer Salvador Cerveró, que impedeixen que els camions puguen circular pel barri. El regidor també ha assegurat que l'Ajuntament intervindrà per a millorar l'accés des de la Ronda Nord als tallers, ja que actualment els camions han de donar molta volta entrant per zona residencial.

Destacats