Urbanisme de València signa el conveni per a protegir i recuperar el Molí de la Torre

Sandra Gómez destaca que «este conveni és una mostra més de l’aposta per la recuperació del patrimoni industrial valencià que estem duent a terme»

Guardar

0220 EMBARGADA Signatura conveni Molí La Torre
0220 EMBARGADA Signatura conveni Molí La Torre

La vicealcaldessa de València i responsable de Desenvolupament i Renovació Urbana ha informat aquesta setmana de la signatura del conveni del Molí de la Torre, un pas que permetrà garantir la conservació d'aquest molí arrosser. Gómez ha destacat que la signatura d'aquest conveni suposa «una aposta més per la recuperació del patrimoni industrial valencià que estem duent a terme des de la delegació d'Urbanisme».

La regidora ha ressaltat que «es tracta d'un immoble amb un indubtable valor patrimonial i etnològic i que és una mostra de la primera industrialització valenciana». Les instal·lacions del Molí Arrosser de la Torre segueixen el model de casa-factoria on es poden distingir dues zones: la residencial o domèstica, on es localitzava la casa dels propietaris, i la zona de producció. Amb la reordenació urbanística es pretén qualificar de Bé de Rellevància Local (BRL) el molí arrosser, protegir la resta del conjunt edificatori i independitzar-lo de noves construccions, millorant amb això la seua contemplació.

A més, la signatura d'aquest conveni permet regularitzar les propietats, l'adequada percepció visual de l'immoble objecte de protecció i també la protecció del molí confrontant, denominat molí de Pala. «Amb l'aprovació del conveni avancem en la nostra intenció de poder obrir a l'ús públic i urbanitzar l'actual tap urbanístic que impedeix l'obertura del carrer Marià Brull», ha assenyalat la vicealcaldessa.

Aquest nou conveni inclou una revisió del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), en el tram comprés entre l'avinguda Real de Madrid, i els carrers Concepción Arenal, Giménez i Costa, i Juan Reus Parra. I a més, la modificació també permetrà la protecció patrimonial de les ximeneres dels molins.

Arxivat a:

Destacats