La UV mantindrà l'obligatorietat de la mascareta en les aules desprès de la reunió amb la Conselleria d'Universitats

La consellera confirma que es respectarà "l'autonomia universitària" i la UV, "com qualsevol empresa", pot recomanar el seu ús si no es compleixen les condicions de seguretat

Guardar

Un grup d'alumnes front a l'escola d'Arquitectura de la UV
Un grup d'alumnes front a l'escola d'Arquitectura de la UV

La polèmica sorgida arran de la imposició de l'ús de la mascarillas en la Universitat de València (UV) segueix latent. De fet, aquest mateix matí s'ha produït una reunió entre la directora general d'Universitats, Pilar Ezpeleta, i els vicerectors dels centres d'ensenyament universitari.

A pesar que l'objecte de la reunió no era l'ús de la mascareta en les aules, aquesta qüestió ha sigut una de les tractades durant la trobada. Així, la Conselleria ha eliminat els dubtes sobre la seua postura davant l'obligació de portar mascarillas en la UV i segons ha assegurat "respectarà a l'autonomia universitària i al que els serveis de prevenció de riscos laborals de cada universitat determinen".

D'aquesta manera, i tal com es desprén de l'anunci de la Conselleria d'Universitats, la Universitat de València tindrà independència per a decidir i mantindrà l'ús de la mascarilla per part totes les persones de la comunitat universitària en espais tancats i compartits propis de la UV fins al final del curs acadèmic.

"Si una universitat, igual que qualsevol empresa, considera que no es garanteixen les condicions de seguretat per a les persones, pot optar per recomanar que es porten les mascarillas", ha assegurat Carolina Pascual, consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

 

Destacats