La Unió de Llauradors crea un podcast setmanal per a fomentar l'agricultura ecològica a la Comunitat Valenciana

El podcast es publicarà cada setmana entre els mesos de juny a juliol

Guardar

Cultius ecològics a la Comunitat Valenciana
Cultius ecològics a la Comunitat Valenciana

Impulsar i promoure l'agricultura ecològica: aquesta és la finalitat d'"Unió Ecològica", el podcast creat per la Unió de Llauradors en col·laboració amb el Màster Universitari en Economia Agroalimentària i del Medi Ambient de la Universitat Politècnica de València (UPV).

El podcast, que consta de set capítols en total, està format per entrevistes amb persones relacionades amb el sector per a expandir el coneixement sobre temes variats com el cultiu ecològic, la seua promoció i consum i sobre les bones pràctiques per a aconseguir la biodiversitat. A més, també compta amb una columna d'opinió per capítol per a aportar una reflexió rellevant sobre el tema triat per a l'episodi i amb una secció de preguntes i respostes a través de whatsapp per a respondre qualsevol dubte.

El primer capítol se centra en la producció ecològica i compta amb l'entrevista a Joanma Mesado, secretari tècnic de l'organització, i amb la columna d'opinió de Rosa García, la responsable de l'àrea de certificació del Comité d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV).

El segon capítol compta amb la participació del tècnic de l'Estació Experimental Agrària de la Conselleria d'Agricultura a Carcaixent, Alfons Domínguez, i amb la columna d'opinió de Josep Roselló, expert en agricultura ecològica.

Àlex Vilanova, productor d'oli d'Olis Cuquello a la Jana, centra la seua entrevista en la comercialització i canals de proximitat en el tercer capítol. L'opinió és a càrrec de Jordi Benages, ramader i productor de formatges ecològics de Xert.

En el quart episodi, el responsable comercial de Cofrudeca, José Ramón Català, parla sobre la distribució i comercialització-exportació. Leire Quintana, Product Manager Food d'Intermón-Oxfam és la responsable de l'apartat d'opinió d'aquest capítol.

El cinqué capítol es basa en la promoció de productes ecològics. Per a això, compta amb l'entrevista a la portaveu de l'Associació Vida Sana i la fira Biocultura, Montse Escutia, i amb la columna d'opinió de David Torres, director de Desenvolupament Rural de la Conselleria d'Agricultura.

El consum i la nutrició ecològica són els temes tractats en el sisé capítol. En aquest episodi, s'entrevista a la catedràtica en la UPV de l'àrea d'Edafologia i Química Agrícola Mª Dolores Raigón. La columna d'opinió correspon a Fernando Moner, president de l'Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris.

L'últim capítol se centra en les ajudes al sector ecològic. Aquest espai compta amb l'entrevista a Noelia Garrigós, cap de Servei de Pagaments Directes i Sol·licitud Única de la Conselleria d'Agricultura i amb la columna de Maite Cháfer, directora general de la Política Agrícola Comuna (PAC) de la Conselleria d'Agricultura.

El podcast està conduït pel periodista Samuel Borja i pel tècnic d'agricultura ecològica de la Unió de Llauradors Ricard Ballester. Els capítols es podran escoltar des de YouTube, xarxes socials i plataformes de podcasting.

Arxivat a:

Destacats