Una ruta amb bici per la lluita contra el canvi climàtic

El moviment Fridays For Future organitza una ruta ciclista, aquest diumenge, des del Parc de Capçalera de València

Guardar

parque natural turia
parque natural turia

El canvi climàtic és ja una realitat. Les altes temperatures cada vegada són més freqüents en el nostre territori, i les seues conseqüències més devastadores per a un entorn que encara no està adaptat. Per aquest motiu, però també per a exigir als partits polítics que "prenguen consciència" i posen en marxa accions urgents contra el canvi climàtic, el moviment Fridays For Future es concentra cada divendres en la Plaça de la Verge de València.

Aquest moviment estudiantil, inspirat en l'activista adolescent sueca Greta Thunberg, va arribar a la nostra ciutat el passat 15 de març. Des de llavors, cada divendres es concentren per a apostar per un futur millor. "Els nostres ecosistemes estan canviant a velocitats que impedeixen l'adaptació de les espècies, i el canvi climàtic, en els seus pitjors escenaris, tindria efectes devastadors sobre sectors econòmics claus. És urgent que es declare l'estat d'Emergència Climàtica", subratllen en les seues intervencions.

A Espanya, Fridays For Future va arrancar a Girona, però prompte es va propagar per tot el país perquè, com asseguren, "ací ja no hi ha qui respire". D'aquesta manera, i com cada divendres, aquest moviment en defensa del medi ambient tornarà a reunir-se, aquesta vesprada, a les 18.00 hores, en la Plaça de la Verge, en aquesta ocasió, per a reivindicar la protecció dels boscos, "ecosistemes fonamentals per a la vida".

No obstant això, les accions de Fridays For Future a València no acaben ací. I és que aquest diumenge, 30 de juny, han organitzat una ruta amb bici pel Parc Fluvial del Túria. L'eixida està fixada a les 10.00 hores des del Parc de Capçalera, al costat de la comissaria de la Policia Local, i es preveu que finalitze al voltant de les 17.00 hores, per la qual cosa recomanen portar aigua i menjar.

Quant a la ruta, des del moviment informen que no es tracta d'una ruta circular, ni està asfaltada. Així mateix, consistirà en 24 quilòmetres d'anada i altres 24 quilòmetres de tornada, amb una parada a Riba-roja de Túria per a dinar i poder banyar-se en el riu.

El canvi climàtic ja està present en el nostre dia a dia. Per tant, és fonamental treballar per a frenar les seues conseqüències. En cas contrari, tal com van llegir des de Fridays For Future en l'última concentració, "els Governs seran assenyalats com els causants de 800.000 morts prematures per efectes de la contaminació. Perquè, sí, la contaminació mata. També ho fan els fenòmens meteorològics com a inundacions, sequeres, onades de calor i onades de fred". En definitiva, fenòmens que ja estem vivint, i que es preveuen més intensos.

Arxivat a:

Destacats