Una guia turística de Benimaclet per a conéixer els espais singulars del barri

La regidora de Turisme ha participat en la presentació de la guia d’este barri

Guardar

Guia- Benimaclet
Guia- Benimaclet

La guia turística de Benimaclet recull quatre rutes que, organitzades al voltant de les vivències i experiències personals de veïns i veïnes del barri, valoren els espais singulars de la zona: l'horta, les alqueries o la Casa del Trencadís. «Però, sobretot, reflecteix la forma de viure d'un espai caracteritzat pel seu dinamisme i activitat cultural, artística i musical», tal com ha destacat la regidora delegada de Turisme, Sandra Gómez, durant la presentació d'aquesta guia.

«Qui viatja no està interessat en barris sense personalitat, busca ser part del veïnat, conéixer on viu la ciutadania», ha aclarit la regidora en destacar el valor d'aquest projecte amb el qual l'Ajuntament de València, a través de la Fundació Turisme València, col·labora. Aquesta iniciativa forma part del programa Europeo Alter Eco, «que pretén valorar els barris de la ciutat i presenta els espais com a llocs plens de vida i històries personals, més enllà de ser punts turístics d'interés».

La regidora de Turisme i presidenta de Turisme València, Sandra Gómez, ha presentat hui aquesta guia amb la directora general d'Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró. També hi estaven la directora de l'Institut Valencià d'Edificació, Begoña Serrano, i l'arquitecte Manuel Cerdá.

Sandra Gómez ha declarat que Benimaclet «aporta una experiència única que ha de ser compatible amb la convivència i la qualitat de vida del veïnat. Per això, necessitem propostes innovadores, creatives i integradores que, a més, aposten per la mobilitat sostenible o ús de noves tecnologies per a facilitar l'accessibilitat al barri».

Turisme València també col·labora amb l'equip de treball de l'esmentada guia amb la difusió i visibilitat de la iniciativa entre qui visita la ciutat. De fet, va presentar també, fa escasses setmanes, una guia turística per als barris del Cabanyal, Canyamelar i el Grau, com també es farà al barri de Russafa. La regidora ha assegurat que «és una oportunitat poder sumar-nos a aquest programa europeu i d'impulsar una iniciativa que promou la preservació del patrimoni del Mediterrani, des d'una perspectiva turística responsable i sostenible». Uns valors que «donen suport i regeixen l'estratègia turística de València», ha afegit.

RUSSAFA, TERCER BARRI INCLÒS EL PROJECTE ALTER ECO

Pel que fa a la guia de Russafa, que es presentarà demà, la regidora ha explicat «que aquest barri és eclèctic i molt actiu, ple d'activitats culturals, amb multitud de comerços i restauració; un barri cultural, on el cinema, l'art i la música convergeixen. És, sens dubte, un barri on es viuen les falles; un espai per a famílies, per a majors i joves".

Amb tot, ha concretat, l'objectiu d'aquestes guies és «potenciar i valorar aquest barri des d'una perspectiva sostenible i responsable, en la qual la convivència i el respecte pel veïnat i els seus espais, siga condició sine qua non perquè el turisme es desenvolupe en unes condicions òptimes que beneficien tothom, protegint el nostre llegat, la nostra identitat, i el nostre patrimoni natural i cultural».

Destacats