Una delegació municipal visita els projectes humanitaris a la Franja de Gaza

Guardar

Façana de l'Ajuntament de València
Façana de l'Ajuntament de València

Una delegació municipal encapçalada per la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fábregas Santana, s'ha desplaçat a la Franja de Gaza per conéixer diferents projectes que l'Agència de Nacions Unides per als Refugiats de Palestina a l'Orient Pròxim (UNRWA) té allà. L'Ajuntament finança una escola juntament amb UNRWA a la zona.

El viatge té com a objectiu conéixer la realitat de les persones que viuen a la Franja de Gaza. La delegació municipal, acompanyada per membres d'UNRWA, ha visitat diferents projectes que l'agència de les Nacions Unides ha desplegat «per tractar d'alleujar la penosa situació dels habitants de la franja», segons ha explicat la regidora Neus Fábregas. Es tracta de projectes de salut comunitària, centres primaris de salut, un centre de distribució de menjar i un projecte social de suport a les dones. L'Ajuntament de València cofinança una escola juntament amb UNRWA a la zona.

«L'UNRWA dóna menjar a 1.200.000 persones dels dos milions d'habitants que hi ha a la Franja de Gaza», ha manifestat l'edil. «Tenen bloquejats l'aigua, la llum, internet i tots els accessos a l'ocupació, però així i tot, continuen resistint». La titular de Cooperació al Desenvolupament ha apuntat que la ciutat de Gaza «compta amb un 55% d'atur i un 70% de la seua població és refugiada». L'edil i el seu equip han pogut accedir a Gaza, després de tres hores d'espera en el lloc de control militar, però les autoritats israelianes han impedit l'entrada al fotoperiodista que els acompanyava.

Sobre la parada en el lloc de control militar, Neus Fábregas ha assenyalat: «Hem pogut estar només tres hores a Gaza per l'espera en la frontera amb Israel, una altra mostra més de com per a Israel els palestins no són amos del seu temps, sempre baix el control i l'arbitrarietat d'Israel». L'edil ha afegit que «després de sol·licitar els permisos a Israel, l'Autoritat Palestina i Hamàs, hem anat a la frontera per poder passar a Gaza i han impedit l'entrada al fotoperiodista que ens ha acompanyat al llarg de tot el viatge institucional». Per a Fábregas, «aquesta és una mostra de com Israel no vol que es conte el bloqueig de la Franja de Gaza. Un país que diu ser l'única democràcia d'Orient, però que impedeix l'entrada d'un periodista que acompanyava una delegació institucional i només per unes hores».

Arxivat a:

Destacats