Una campanya per a fomentar el valencià reivindica expressions com 'això ho pague jo' o 'a fer la mà'

Guardar

fotonoticia_20201203170615_1920
fotonoticia_20201203170615_1920

El Consell de la Joventut de València (CJV) ha llançat aquest dijous a través de les seues xarxes socials la campanya 'No és el mateix' per a animar als joves a utilitzar el valencià en les seues converses habituals, a través de l'ús quotidià d'expressions que "molta gent de la ciutat, fins i tot castellanoparlant, utilitza inconscientment en el seu dia a dia".

'Això ho pague jo', 'anar a fer la mà' o 'estar de categoria' són algunes expressions genuïnes valencianes que el projecte defensa com un senyal d'identitat i "una riquesa cultural que ens uneix com a societat".

Per això, 'No és el mateix' anima als joves a "posar en valor la llengua en la qual moltes persones pensen, senten i parlen", reivindica en un comunicat la presidenta de l'organització, Ana Domínguez.

La campanya també destaca l'auge de l'oferta cultural valenciana en els últims anys, com a grups musicals, espectacles teatrals o publicacions literàries, així com la recuperació de la radiotelevisió pública autonòmica com a elements que contribueixen al fet que "més gent jove aprenga, millore i es llance a parlar la llengua".

Aquesta campanya és finançada gràcies a les ajudes de la Generalitat per al foment d'institucions, entitats i associacions sense finalitat lucrativa i per a les persones jurídiques públiques i privades que realitzen projectes singulars de foment del valencià i del multilingüisme en l'àmbit social.

Destacats