Una app per a garantir la distància social, primer premi del Col·lab Weekend 2020 de les Naus

Guardar

0204 Las Naves 2020 (1)
0204 Las Naves 2020 (1)

Una aplicació que garanteix la distància social, 'AI Vision', ha obtingut el premi principal Fast track Pre-acceleració Col·lab en el Collab Weekend 2020, la segona edició del hackathon online promogut per l'acceleradora pública de les Naus de València.

Aquest guardó consisteix en un accés directe al programa de Pre-acceleració de Col·lab i inclou mentorització, espai per a desenvolupar el projecte, formació i visibilització, ha explicat el centre d'innovació en un comunicat.

El programa està valorat en 12.000 euros, als quals se sumen 3.000 euros més si la proposta guanyadora porta a la pràctica el projecte. També s'han entregat 3 accèssits, de 600 euros cadascun, per a 'Impact-E', 'Patrimoni virtual' i 'Jibu-H2O'.

'AI Vision', que passa a formar part del programa de Pre-acceleració de Col·lab gràcies al primer premi, consisteix en una app que monitora i controla la distància social en espais públics marcada per la Covid-19, avisant a la persona usuària de si es manté o no dins d'ella mitjançant l'ús de xarxes neuronals i visió artificial.

Les propostes que han obtingut, respectivament, els accèssits 1, 2 i 3 han sigut: 'Impact-E' i la seua eina SaaS per a avaluar, quantificar i prioritzar les polítiques energètiques urbanes; 'Patrimoni virtual', que proposa la digitalització del patrimoni cultural; i 'Jibu-H₂O', una alternativa intel·ligent i col·laborativa que potencia el consum de l'aigua de l'aixeta involucrant a ciutadania, organitzacions i sector cultural.

Segons ha assenyalat el regidor d'Innovació, Carlos Galiana, "durant tres dies persones de diferents camps, edats i procedències han treballat per un destí comú": "Fer de València una ciutat compartida, sostenible, saludable i emprenedora".

Durant la vesprada d'aquest diumenge, un jurat professional ha avaluat els projectes dels equips que han estat treballant durant el hackathon. Han valorat el treball desenvolupat per l'equip, el grau d'innovació de la solució proposada i l'impacte de la solució proposada sobre la qualitat de vida de la ciutadania o sobre l'entorn.

Aquest jurat ha estat format per Begoña Pastor (Strategic Partenariats and alliances manager en ÂNGELA IMPACT ECONOMY), Claudia Alfonso (cofundadora - Lavisible i mentora de Màrqueting i vendes en Les Naus), Catalina València (Community Lead & Events - KM ZERO Food Innovation Hub), Mauro Xesteira (responsable d'Emprenedoria Innovadora i Manager de Col·lab - Les Naus) i Asun Sanchis (Stakeholder relations de Col·lab - Les Naus).

PROJECTES PRESENTATS

La resta de projectes presentats han sigut: 'Family-Batch', una aplicació que ofereix reptes d'exercicis divertits per a realitzar en família, així com plans nutricionals personalitzats. 'Emprendiverso', una incubadora de foment a l'emprenedoria social. 'Col·lectiu', una xarxa col·laborativa per al magatzematge i el repartiment millorant la competitivitat de les empreses i reduint la seua petjada de CO₂.

També s'ha presentadon 'Horta Viva by AbikeRevolution', un projecte per a fer front al desafiament del relleu generacional de l'Horta valenciana, convertint la cadena alimentària en un sistema circular. 'XarxaAPP': una aplicació que posa en contacte directe a persones cuidadores professionals i persones dependents de manera ràpida i senzilla. I 'First Aid València', una aplicació mòbil per a persones en situació de vulnerabilitat que no saben a qui recórrer o creuen que sol·licitar ajuda a un servei oficial podria posar-los en perill.

Arxivat a:

Destacats