Un total de 261 persones amb diversitat funcional intel·lectual participen en les estades vacacionals de l'IVAS durant el mes d'agost

Guardar

diversidad funcional
diversidad funcional

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha visitat este dijous en la Masia del Collado de Dosaigües als 22 participants amb diversitat funcional d'una de les Estades Vacacionals organitzades per l'Institut Valencià d'Acció Social (IVAS) .

La Masia del Collado és un dels recursos accessibles seleccionats per al desenrotllament del programa Estades Vacacionals que, durant tot el mes d'agost, proporciona a un total de 261 persones amb diversitat funcional intel·lectual la possibilitat de gaudir i participar en activitats d'oci i temps lliure en un entorn adaptat.

La vicepresidenta del Consell ha recorregut les instal·lacions de la Masia del Collado de Dosaigües on ha pogut conversar tant amb els participants com amb els voluntaris, i ha destacat la labor d'estos últims "que ofereixen el seu temps lliure prestant els suports necessaris perquè les persones amb diversitat funcional puguen gaudir de les seues vacacions de la manera més normalitzada possible".

Durant la visita, Oltra ha pogut veure com es desemboliquen els usuaris en la piscina, així com en les activitats que es duen a terme en el taller d'estimulació sensorial, on interactuen amb el mig, i en el taller de disfresses 'San Fermines', ambdós amb una funció socialitzadora i rehabilitadora.

La Vicepresidenta del Consell hi ha assenyalat que estes estades "promouen la normalització i la integració de les persones amb diversitat funcional en la comunitat, afavoreixen la seua participació social i contribueixen a potenciar la seua autonomia personal".

Per al desenrotllament del programa s'han seleccionat nou recursos accessibles ubicats en distints enclavaments turístics de la Comunitat Valenciana, concretament en hotels de Cocentaina, Alcoi, Benidorm, Torrevella, Port de Sagunt i Castelló, a més de la Granja Escola Baladre d'Ondara, l'Alberg El Perú d'Ontinyent i la Masia del Colllado de Dosaigües.

Junt amb els 261 participants de les estades vacacionals, 106 persones formen part de l'operatiu de suport en els distints recursos, compost per voluntaris, coordinadors i subcoordinadors. A més, disposen d'un servici metge-sanitari especialitzat, de metges i ATS i de trasllats en ambulàncies, que està operatiu les 24 hores del dia per a donar resposta a qualsevol incidència que poguera donar-se en el transcurs de les estades.

L'Institut Valencià d'Acció Social realitza prèviament un curs de formació dirigit al personal encarregat d'atendre les necessitats bàsiques de les persones amb diversitat funcional intel·lectual que participen en les estades a fi d'establir els suports que precisen i perquè puguen gaudir del període vacacional en les condicions i comoditats que mereixen.

Destacats