Un pla integral per a Orriols i major presència policial, les reivindicacions veïnals per a frenar la violència en el barri

Parlem amb el moviment veïnal ‘Orriols en lucha’ sobre la situació del barri: “Ens sentim desemparats”

Guardar

pelea orriols
pelea orriols
Els col·lectius veïnals d'Orriols porten mesos reclamant solucions per a frenar el creixement de violència exponencial que s'està produint en determinades zones del barri, i que ha acabat aflorant un sentiment d'abandó entre el veïnat. "Els violents es mouen pel barri com volen i, en tots aquests mesos, ningú ha fet res. Hi ha baralles entre bandes, atracaments als comerciants, tràfic de drogues al més alt nivell... que ha generat no només un problema de convivència en el barri, sinó que el veïnat tinga por", expliquen des del col·lectiu 'Orriols en lucha' a aquest diari.Una situació cada vegada més insostenible que es topava amb el silenci administratiu. "L'última carta que enviàrem a l'Ajuntament de València demanant més presència policial va ser fa tres mesos". Ara, després de la baralla multitudinària que es va produir aquest dimecres al barri, i que es va saldar amb nou persones detingudes i altres tres ferides, "sembla que sí que tenen intenció de posar-se en contacte amb nosaltres".De fet, l'alcalde de València, Joan Ribó, anunciava que té previst reunir-se amb el veïnat per a analitzar la situació i, després d'eixa trobada que encara no té data, demanarà una reunió amb la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, amb la finalitat de traslladar-li les conclusions i decisions que adopten des del pla policial."Nosaltres treballarem amb els veïns per a intentar fer un pla general per a tot el barri, i treballar en un sentit ampli. No sols des del costat policial, sinó també des del dels serveis socials i la cultura perquè no es tracta només d'una qüestió de seguretat, sinó que és necessari que s'aborde des de diferents àmbits", ha explicat Ribó. Protesta veïnal a la plaça de l'AjuntamentUna postura que també comparteixen des d''Orriols en lucha' que assenyalen, com a part de la solució, la creació d'un pla integral especialitzat en el barri, però també una major presencial policial perquè "ens sentim desemparats davant aquesta gent violenta que destrossa el barri". Així mateix, volen deixar clar l'inapropiat de les declaracions del regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, "que ha donat a entendre que el problema del barri era la pobresa, perquè les persones pobres no són les causants de la violència".

Accions per a recuperar el barri

Finalment, des d''Orriols en lucha' tenen previst realitzar diferents accions per a recuperar el barri. La primera d'elles serà dimecres que ve, 22 de setembre, quan es manifestaran pels carrers més conflictius del barri per a "reivindicar que aquest espai també és nostre". "Són carrers com el de Padre Viñas o Juan de la peña per on no volen que passem i que, fins i tot, estan impedint el pas de la premsa".Però, a més, hem programat un sopar veïnal, per al 24 de setembre, "amb l'objectiu de sentir-nos còmodes en el barri". "De moment, tenim pensades aquestes dues accions, però hi ha més propostes que anirem organitzant, com un club de lectura o festivals teatrals", han conclòs.

La Policia Nacional reforça la vigilància

Davant els últims incidents al barri d'Orriols, la Policia Nacional ha reforçat la vigilància. Així mateix, des de la Delegació del Govern han assenyalat que per a la setmana vinent - concretament el 15 de setembre - hi ha programada una reunió amb l'Ajuntament de València per a aprofundir en la col·laboració entre la Policia Local i la Nacional i desplegar un pla de seguretat que done una resposta a la problemàtica que pateixen els veïns i veïnes.La delegada del Govern ha agregat que la intervenció policial no és suficient per a atallar aquests problemes i ha oferit a l'Ajuntament la màxima col·laboració de l'Executiu central per a resoldre aquesta situació.

Arxivat a:

Destacats