Un mapa plasma la "xarxa comunitària de cures" de Benimaclet

Guardar

fotonoticia_20191123142806_1920
fotonoticia_20191123142806_1920

Un mapa ha plasmat "tota la xarxa comunitària" del barri de Benimaclet de València per a donar a conéixer i posar en valor "la trama quotidiana d'associacions, comerços o espais culturals que contribueixen a satisfer diferents necessitats de cures dels seus veïns i veïnes".

Es tracta de la iniciativa 'Ruta de les Cures' de l'Assemblea Feminista de Benimaclet, dins de la proposta Ciutat Cuidadora de les Naus, el centre d'innovació de l'Ajuntament de València. El col·lectiu feminista ha presentat aquest dissabte, en una jornada amenitzada per una xaranga, una publicació i un mapa que recull a tots els participants en el projecte.

Coordinada per l'Estudi La Dula, la 'Ruta de les Cures' recorre els "més de 40 agents locals que s'han implicat en la iniciativa, amb la finalitat de poder conéixer-los de prop".

Aquesta trama d'entitats "compleix funcions molt importants a nivell local com la generació d'espais de sociabilitat, xarxes de suport mutu o pràctiques de solidaritat amb les persones més vulnerades que viuen en el nostre entorn", ha destacat l'Assemblea Feminista de Benimaclet en un comunicat.

Així mateix, aquests projectes "promouen en el barri qüestiones com una alimentació saludable o la presència de la infància en l'espai públic". També han "posat en valor" el "paper que compleix tot aquest entramat local en la prevenció de les violències masclistes".

Ciutat Cuidadora és una proposta de les Naus, centre d'innovació de l'Ajuntament de València, coordinada per l'Estudi La Dula, que promou diferents accions comunitàries i innovadores en diversos barris de la ciutat conjuntament amb associacions i col·lectius locals.

Entre elles, es troba 'Connectant San Isidro', que tracta de "previndre la soledat no desitjada en les persones majors, la Xarxa Amiga de la lactància materna en el barri de Russafa o el projecte de Colecamins a Castellar - l'Oliveral".

Arxivat a:

Destacats