Un espai lúdic esportiu per a potenciar i dinamitzar el barri del Cabanyal-Canyamelar

Una gran instal·lació esportiva de 6.000 m² de superfície s’instal·larà en un dels barris més degradats de la ciutat

Guardar

cabanyal
cabanyal

El passat 11 de desembre, la Junta de Govern Local va aprovar la contractació de l'execució de les obres de l'espai lúdic esportiu del Marítim. El projecte, que dotarà d'una gran instal·lació esportiva al barri del Cabanyal-Canyamelar, amb càrrec als fons d'inversió de l'Estratègia Edusi (Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat), suposarà una inversió d'1.200.000 euros i tindrà una duració de 8 mesos.

En el marc del Programa Operatiu Plurirregional d'Espanya 2014-2020 (POPE), el projecte serà finançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional-FEDER. Els fons europeus atorgats estan destinats a la regeneració d'un barri amb zones molt vulnerables, com és la de l'avinguda Dr. Lluch, lloc en el qual s'instal·larà aquesta infraestructura esportiva.

El Cabanyal és un dels barris de moda de València, malgrat els problemes que arrossega des de fa unes dècades, com la mala fama pels problemes de convivència o la venda de droga, a causa de la degradació del barri. Encara així,  manté la seua essència de barri mariner. No obstant això, la zona en la qual s'instal·larà el complex esportiu és "una zona especialment vulnerable, el carrer de Doctor Lluch a l'altura dels blocs, la qual cosa havia generat una frontera entre el barri i la façana marítima", afirmava Sandra Gómez, regidora de l'àrea de Desenvolupament i Renovació Urbana i Habitatge de l'Ajuntament de València.

De fet, el barri del Cabanyal-Canyamelar gaudirà d'una de les dotacions públiques més grans de tota València en l'àmbit esportiu. La superfície total del projecte és de 6.000 metres quadrats i comptarà amb una gran plaça central multiús, pista poliesportiva amb possibilitat de ser coberta, un espai central per a fer esport conjuntament, zones perimetrals enjardinades, una altra amb equips multidisciplinaris esportius i hi haurà una zona infantil i una altra de majors per a fer exercici. A més, l'espai comptarà també amb una zona de skate, escalada i de gimnàstica a l'aire lliure.

En definitiva, "un espai divers, polivalent per a qualsevol veí que actuarà com a element potenciador i dinamitzador de la zona", expressava fa uns dies la vicealcaldessa de València.

Actualment, hi ha una trentena de projectes en el Cabanyal per executar entre els quals destaquen 18 que depenen de fons europeus, alguns d'ells com una escola de formació, un centre de dia per a persones majors, una escola infantil, un programa de formació digital o la reconstrucció de la seu del centre cívic. A més, hi ha set emmarcats en les iniciatives d'Àrees de regeneració i rehabilitació urbana (ARRU) i dues de Plans de Confiança (PIP).

Arxivat a:

Destacats