Un 90% de les Falles de València s'adhereixen al pla de l'Ajuntament per a subvencionar els monuments de 2021 i 2022

Galiana: “Estem realment satisfets del magnífic acolliment que ha tingut entre els fallers i falleres de València el pla d'ajudes condicionades per a subvencionar els monuments”

Guardar

fallas ep
fallas ep

El regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera (JCF), Carlos Galiana, ha donat a conéixer en el Ple de JCF que un total de 311 falles infantils i altres 311 grans s'han acollit al pla de la regidoria de Cultura Festiva per a subvencionar els monuments fallers dels pròxims dos anys en un 25% cada anualitat, la qual cosa suposa que les comissions falleres es comprometen a realitzar una inversió aproximada d'11,3 milions d'euros en el seu conjunt per a aquests dos anys. Això suposa que un 90% de les comissions falleres de València s'han sumat al pla proposat pel consistori.

"Aquest pla és una mostra del gran compromís de l'Ajuntament de València amb les falles i amb el sector dels artistes fallers. En temps econòmicament complicats ens hem compromés amb les comissions a finançar un quart dels seus monuments a canvi d'un compromís de despesa per la seua part de, com a mínim, el 75% dels quals van invertir en el monument de 2020 per als pròxims dos anys, de manera que ajudem a les comissions i promovem nous encàrrecs de treball per al sector dels artistes fallers", ha explicat el regidor Galiana.

Respecte a les falles infantils, un total de 110 han manifestat la intenció de reparar el monument d'enguany i destinar la resta dels diners a la falla de 2022 amb contractes fets ja enguany. D'altra banda, un total de 201 no repararen el monument. Respecte a les falles grans, seran reparades 125, mentre que 186 no les repararan. En total, 311 monuments infantils i grans que se sumen al pla especial per a les falles de 2021-2022.

"Estem realment satisfets del magnífic acolliment que ha tingut entre els fallers i falleres de València el pla d'ajudes per a subvencionar els monuments. L'Ajuntament de València, per tant, contínua avance amb el pla d'ajudes de suport a la festa per a protegir a la falla i a l'artista faller", ha dit el regidor Galiana, qui ha afegit que "l'objectiu és que els artistes no tinguen un any en blanc que els obligue a abaixar la persiana".

Arxivat a:

Destacats