Un 65% més d'ajudes al lloguer per a les famílies valencianes

Guardar

Habitatge per a llogar a València
Habitatge per a llogar a València

L'Ajuntament ha publicat els llistats provisionals d'Ajudes al Lloguer, que s'han incrementat en un 65% respecte a l'any passat. Tal com ha destacat la regidora d'Habitatge, María Oliver, «en una ciutat en la qual des de 2014 el preu del lloguer ha pujat un 42% de mitjana, el Consistori ha concedit més de 2.200 ajudes entre 2016 i 2017». De fet, l'any passat es van atorgar aquestes ajudes a un total de 1.463 famílies, i enguany se n'han atorgat a 2.415.

Es tracta d'ajudes amb l'objectiu de pal·liar la situació d'emergència habitacional en la qual es troben moltes famílies valencianes. En total, ha destacat la regidora, des de l'any 2016 s'han concedit 5 milions d'euros en aquest tipus de subvencions. Després de la publicació del llistat provisional, les sol·licituds de les persones que han sigut catalogades com a incompletes, poden ser esmenades fins al 13 de novembre presentant al·legacions.

La documentació es lliurarà preferentment en el Servici de Vivenda, en les dependències municipals d'Amadeu de Savoia. Tota la informació pot ser consultada a la pàgina web de l'Ajuntament, en l'apartat Campanyes Municipals. Els beneficiaris d'aquestes ajudes obtindran una subvenció del 40% de la renda mensual que hagen de satisfer pel lloguer d'un habitatge habitual i permanent, amb un import màxim mensual de 240 euros. Aquest import es multiplicarà pel nombre de mesos de vigència del contracte, sense que puga ser superior, en cap cas, a 2.880 euros anuals per beneficiari.

En aquesta edició, l'Ajuntament de València dedica dos milions d'euros a aquestes ajudes que, tal com ha assenyalat la regidora Oliver, «reflecteixen la prioritat d'aquesta Regidoria, que és facilitar a les persones l'exercici del seu dret a l'habitatge, recollit en l'article 47 de la Constitució». La regidora ha criticat que anteriorment «l'Ajuntament no tenia política de vivenda orientada a la ciutadania: de fet –ha afegit- ni tan sols hi havia una Regidoria de Vivenda».

Oliver ha subratllat que «la problemàtica de l'habitatge és una de les prioritats del Govern de la Nau; som conscients que la situació és crítica per a moltes famílies que veuen que els seus sous, quan els tenen, no creixen al mateix ritme que les rendes del lloguer». La regidora ha recalcat que «aquestes ajudes són la forma més ràpida de generar habitatge social assequible mentre es crea un parc d'habitatge públic municipal».

Arxivat a:

Destacats