Últims dies per sol·licitar les Ajudes de València Activa Formació en Idiomes per costejar les taxes d’exàmens oficials

El termini per sol·licitar les ajudes finalitza el pròxim 31 d’agost

Guardar

Alumnat de l'Escola Oficial d'idiomes de València
Alumnat de l'Escola Oficial d'idiomes de València

El pròxim 31 d'agost finalitza el termini de sol·licitud de les Ajudes València Activa Formació en Idiomes 2022, amb les quals l'Ajuntament, a través de València Activa, costeja el pagament de taxes de certificats d'idiomes dels nivells bàsic (A2), intermedi (B1 i B2), avançat (C1 i C2), o equivalents, dels idiomes de valencià, anglés, francés, italià, alemany, portugués i xinés.
El regidor de Formació i Ocupació, Borja Sanjuán ha destacat que "amb aquesta convocatòria demostrem l'aposta de l'Ajuntament de València i València Activa per la formació gratuïta, contínua i de qualitat i la millora de l'ocupabilitat dels valencians i les valencianes, perquè millorant les seues competències lingüístiques podran accedir a més llocs de treball i a una ocupació de major qualitat".

Aquestes ajudes, a les quals es destinen 60.000 euros, es dirigeixen exclusivament a persones empadronades al municipi de València i inscrites als centres Espai Labora. A més, és requisit imprescindible que les proves de certificació dels idiomes anteriorment esmentats s'hagen realitzat i aprovat en el període comprés entre l'1 d'agost de 2021 i el 31 d'agost de 2022, tots dos inclosos.

Així mateix, Sanjuán ha recordat que amb aquestes ajudes "se subvenciona el 100% de les taxes i es pot sol·licitar subvenció per al pagament de més d'un idioma i més d'una taxa dels nivells contemplats", i ha animat "totes aquelles persones desocupades que han aprovat les proves que sol·liciten aquesta convocatòria".

Més de mil sol·licituds en cinc anys

"Des que vam posar en marxa aquest programa en 2017 hem destinat més de 100.000 euros per a les quasi mil sol·licituds presentades", ha recordat el regidor.

Concretament, el rècord de sol·licituds es va produir en 2021, any en què el consistori va costejar un total de 397 taxes dels exàmens de certificació oficial d'anglés, francés, alemany, italià, portugués, xinés i valencià, a través de la convocatòria València Activa Formació en Idiomes 2021. Concretament, en la passada convocatòria van ser 331 persones les beneficiàries d'aquesta subvenció, ja que hi ha persones que van presentar sol·licitud per a més d'una taxa.

Escolta activa per arribar a més persones beneficiàries

Segons Sanjuán, "gràcies a l'escolta activa als usuaris i usuàries exercida pel personal del Servici de Formació i Ocupació des del llançament d'aquesta línia d'ajudes, s'han millorat les convocatòries any rere any". Primer es van incloure les certificacions de valencià —també les certificacions de llenguatge administratiu, correcció de textos i llenguatge als mitjans de comunicació—, i l'any passat es va eliminar el límit màxim de 200 euros per certificat per cobrir la totalitat del pagament de les taxes, que en algunes ocasions superen aquest import.

Arxivat a:

Destacats