Últims dies per a inscriure's en el cens electoral de votants estrangers

Guardar

urna_elecciones
urna_elecciones

L'Ajuntament ha anunciat aquest matí els pertinents tràmits que han de realitzar les persones amb nacionalitat estrangera i amb dret al vot, per a poder fer efectiva la seua participació durant les pròximes eleccions municipals i europees, que se celebraran el diumenge 26 de maig. El termini per a inscriure's, en el cas dels votants comunitaris acaba el 30 de gener i per als votants dels dotze països no comunitaris amb dret al vot, el 15 de gener.

El 26 de maig se celebraran eleccions municipals i europees, en què poden votar residents a Espanya, majors d'edat, que siguen nacionals de Bolívia, Cap Verd, Xile, Colòmbia, Corea, l'Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, el Paraguai, el Perú i Trinitat i Tobago, en haver signat aquests països un acord de reciprocitat amb Espanya per al vot en aquestes eleccions. De la mateixa manera, també podran votar les persones que disposen de la nacionalitat de qualsevol dels estats membres de la Unió Europea.

«Tots els grups municipals volem que els residents arribats d'altres països puguen exercir el dret a votar en les pròximes eleccions. Per això, els partits que formen l'Ajuntament hem donat suport a la campanya d'inscripció en el cens electoral i animem la ciutadania en aquesta situació administrativa que faça el tràmit i es convertisquen en persones actives per a opinar sobre les polítiques públiques de la seua ciutat en les pròximes eleccions», ha expressat la regidora de Migració i Participació, Neus Fábregas.

Les persones que pretenguen exercir el seu dret al vot, han de sol·licitar la seua inscripció en el cens electoral i complir amb totes les condicions dels acords de reciprocitat. Els requisits establits per a tots els casos, amb excepció de Noruega, són: estar en possessió de l'autorització de residència a Espanya, haver residit a Espanya, legalment i ininterrompudament durant, almenys, els cinc anys anteriors a la seua sol·licitud d'inscripció en el cens electoral i figurar com a inscrit en el padró del municipi de la seua residència habitual.

Per la seua part, les condicions fixades en l'acord amb Noruega contemplen estar en possessió del corresponent permís de residència a Espanya, haver residit a Espanya, legalment i ininterrompudament, més de tres anys, estar domiciliat en el municipi en el qual els corresponga votar i figurar com inscrit en el seu padró municipal.

Els votants amb nacionalitat d'un altre país membre de la Unió Europea (Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, República Txeca, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Romania, Suècia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Polònia, Portugal i, de moment, Regne Unit) disposen fins al 30 de gener per a realitzar la seua inscripció.

Les persones amb dret al vot han rebut una carta de l'Oficina del Cens Electoral (OCE) amb les explicacions d'aquest procés. De no haver-la rebut, els votants han d'acostar-se a l'Oficina de Padró de l'Ajuntament de València i emplenar un imprés específic que se sol·licita en la mateixa oficina, al qual s'ha d'adjuntar el document que acredita la residència permanent.

Arxivat a:

Destacats