Últims dies per a conéixer si les Falles seran Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco

Del 28 de novembre al 2 de desembre, el Comité es reunirà per a examinar les candidatures

Guardar

Emilio García - Flickr La fallera y su cremá
Emilio García - Flickr La fallera y su cremá

Després d'un procés llarg, en tan sols una setmana, els valencians, per fi, coneixerem si les Falles passaran a formar part del Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco. Un títol que no solament donarà major visibilitat a les nostres festes i tradicions, sinó que, a més, les Falles podran accedir a més subvencions per a seguir mantenint una de les festes més multitudinàries.

Del 28 de novembre al 2 de desembre, el Comité, format per representants de 24 països, es reuniran a Addis Abeba (Etiòpia) per a examinar les 37 candidatures que opten a ser patrimoni cultural de la humanitat.

Enguany, d'entre totes les candidatures, l'ampliació de la falconeria a altres cinc països i les Falles de València són les úniques que pertanyen a Espanya. Així mateix, les Falles comparteixen la possibilitat d'entrar en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial amb altres candidatures, com la tradició cultural cervesera a Bèlgica, la rumba cubana, el ioga en l'Índia o el merengue en la República Dominicana.

Actualment, són 336 elements els que estan dins d'aquesta llista del Patrimoni Cultural Immaterial, dels quals 12 estan relacionats amb Espanya, com és el cas de la festa de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí, la dieta mediterrània, el Misteri d'Elx, la festa dels patis de Còrdova i la falconeria o els castells, el flamenc i el cant de la Sibila de Mallorca, entre altres.

Formar part d'aquest grup suposa una gran oportunitat per a donar una major visibilitat a les nostres tradicions i cultura. No obstant això, fins llavors, només ens queda esperar que les nostres Falles siguen considerades Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO.

Arxivat a:

Destacats