Última Hora: El temporal s'engoleix la platja del Saler

La zona de la Casbah, la més afectada pel temporal marítim

Guardar

2016-12-19-photo-00000027
2016-12-19-photo-00000027

El litoral valencià està patint les conseqüències del temporal i la gota freda que assota estos dies la Comunitat Valenciana. Si el diumenge la Platja de la Patacona era la que desapareixia per efecte de l'onatge i la pluja, al llarg del dia de hui són visibles també els efectes en la Platja del Saler. La zona de la Casbah s'està emportant la pitjor part doncs s'ha vist literalment engolida per les ones com a conseqüència de la tempestat que s'està vivint. A més, el mur del passeig amenaça seriosament d'esfondrar-se i els habitatges adjacents estan de debò perill.

2016-12-19-photo-00000340No obstant això, este fet no és un fenomen aïllat doncs la Platja del Saler té des de fa temps seriosos problemes cada vegada que s'aveïna un temporal. "Des que es va realitzar l'ampliació del Port de València, la Platja del Saler té menys arena, compta amb menor densitat tant verticalment com horitzontalment i això crea seriosos problemes cada vegada que hi ha un temporal. Este fet és alguna cosa que des de l'Associació de veïns La Devesa fa temps que hem denunciat però ningú ens dóna una resposta", assenyala Ana Gradolí, president de l'Associació.

Quan es va planificar l'ampliació del Port, des de l'Autoritat Portuària es van comprometre a reparar el possible dany que es produïra en el litoral. No obstant això, hui en dia ningú ha fet gens sobre este tema segons denuncien des de l'Associació de veïns de la Devesa. "Fa uns anys van fer una aportació d'arena però açò és pa per a avui i fam per a matí, ja que amb el primer temporal que va venir es va portar tota l'arena. Des que van fer l'ampliació els corrents no porten arena, ja que es va al nord, cap a la Platja de la Malva-rosa", explica Gradolí qui posa l'accent que la "necessitat d'una solució urgent. El mur, que està a punt d'esfondrar-se, ja va ser reparat per l'Ajuntament perquè Costas no es va fer càrrec. Però amb el temporal de les últimes setmanes i amb el d'estos dies que està pegant tan fort l'esquerda està a punt de trencar-se. Cal exigir als tècnics una solució definitiva que eradique el problema perquè no estiguem en perill cada vegada que hi ha un temporal d'estes característiques" argumenta la presidenta de l'Associació de veïns.

Arxivat a:

Destacats