El túnel de Pérez Galdós desapareix i es convertirà en un depòsit d'aigües pluvials

Ja es coneix la proposta guanyadora del concurs d'idees per a la remodelació definitiva de les avingudes Pérez Galdós i Giorgeta

Guardar

Una recreació de l'avinguda Pérez Galdós
Una recreació de l'avinguda Pérez Galdós

La remodelació definitiva de les avingudes Pérez Galdós i Giorgeta avança. Hui s'ha conegut la proposta guanyadora del concurs d'idees. Sota el nom d''Arrels', el projecte planteja un bosc urbà que connecte el jardí del Túria amb el Parc Central, l'ampliació de voreres i la creació de passos per a vianants diagonals.

Quant a la planta viària, la nova avinguda de Pérez Galdós comptaria amb dos carrils per sentit, a més d'un carril bici bidireccional de tres metres d'ample en el costat nord. Es definirà en la redacció del projecte si es destina un carril independent per al transport públic o, si al contrari, comparteix carril amb el trànsit rodat.

No obstant això, el més destacat de la proposta guanyadora està relacionat amb el túnel de Pérez Galdós. Donant resposta a una històrica petició veïnal, el túnel es cobrirà i es convertirà en un hidrodepòsit que reculla les aigües pluvials. Com ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, "la idea és que connecte amb els pous subterranis minimitzant els recursos hídrics i utilitzant aquesta aigua per a regar la nova zona verda".

Finalment, es mantindran les dues places per als vianants que se situaran en els encreuaments amb els carrers Jesús i Cerdà i Rico.

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, presenta el projecte per a la remodelació de Pérez Galdós
La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, presenta el projecte per a la remodelació de Pérez Galdós

En total, s'han presentat quatre propostes al concurs d'idees. El segon lloc, que rebrà 5.000 € més IVA, ha anat per a 'Nexe', que plantejava connexions per als vianants amb els serveis públics de la zona; mentre que el tercer lloc ha recaigut en 'Creuar l'Avinguda', que rebrà 3.000 € més IVA. Les tres propostes es podran consultar a la pàgina web de l'Ajuntament.

Per al projecte guanyador 'Arrels' se li ha atorgat un premi de 10.000 € més IVA, a més de la redacció del projecte amb un termini estimat de sis mesos i la direcció d'obra. En total, es preveu un pressupost màxim per a l'execució de l'obra d'11.858.000 € i un termini de 18 mesos.

"Des de 2015, ens vam proposar redefinir les avingudes de Pérez Galdós i Giorgeta. Són unes de les avingudes amb més necessitat de reurbanització i calia fer una aposta valenta. Amb aquesta intervenció continuem posant la ciutat a escala vianant". En aquest sentit, Gómez ha avançat que "en els pròxims anys, haurem recuperat més de mig milió de metres quadrats d'espai públic, traslladant el model de ciutat de 15 minuts a tots els barris de València".

Arxivat a:

Destacats