Transparència obri a consulta pública el reglament que regula el futur Consell de Participació de Ciutadana

Guardar

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha obert a consulta pública el nou reglament de Participació que regula el futur Consell de Participació Ciutadana.

L'esborrany del reglament de Participació, previst en la Llei de Transparència, és la base per al futur Consell de Participació Ciutadana, organisme que a més serà l'encarregat d'elaborar la Llei de Participació durant el pròxim exercici. Una vegada finalitzat este procés de debat, està previst que a finals d'any es trobe operatiu el Consell de Participació.

La Conselleria de Transparència pretén posar en marxa un Consell de Participació Ciutadana més plural, obert i participatiu, en el que es troben tots els interlocutors i àmbits representats.

El Consell té com a finalitat impulsar l'acostament de l'administració valenciana a la societat civil i a la ciutadania facilitant la seua comunicació. D'esta manera, es transformarà en un autèntic espai de debat i col·laboració del conjunt de les institucions i entitats ciutadanes valencianes, per a reflexionar i intercanviar propostes sobre el disseny de les polítiques públiques de la Generalitat, dibuixant un nou camí cap a una democràcia més deliberativa.

Entre les principals novetats, el text inclou l'exigència d'igualtat de gènere, la sensibilitat pels equilibris territorials i la diversitat d'àmbits d'actuació en la composició de l'òrgan, a fi de trobar un contrapés entre representants de les institucions públiques, consells preexistents i representants de la societat civil. També s'estableix una estructura de funcionament més àgil amb la possibilitat de la creació de comissions tècniques i grups de treball.

Per a participar en la consulta pública només fa falta registrar-se i aportar comentaris en els diferents fòrums i fils de discussió oberts.

Destacats