Trànsits premia a Joaquín Gea Abad, Francisco Borao Martín i les agrupacions musicals Gayano Lluch i Gayano Women's Band

Elisa Valia: "Fa ja més de 20 anys que la Junta Municipal de Tránsits va instituir el reconeixement dels Il·lustres, com una forma de premiar la trajectòria vital, professional i social de persones, associacions i entitats del nostre districte"

Guardar

Lliurament dels premis de la Junta Municipal de Trànsits
Lliurament dels premis de la Junta Municipal de Trànsits

La regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal de l'Ajuntament de València, Elisa Valía, ha presidit l'acte de lliurament dels premis anuals Il·lustres, l'objectiu dels quals és reconéixer la labor de personalitats i entitats del barri que han destacat en la seua labor o contribució al desenvolupament d'aquesta zona de la ciutat. Enguany els premiats, a proposta d'entitats i institucions veïnals, són Joaquín Gea Abad, Francisco Borao Martín i les agrupacions musicals Gayano Lluch i Gayano Women's Band. En l'acte també ha participat el vicealcalde i vicepresident de la Junta de Trànsits, Sergi Campillo.

"Fa ja més de 20 anys que la Junta Municipal de Trànsits va instituir el reconeixement dels Il·lustres, com una manera de premiar la trajectòria vital, professional i social de persones, associacions i entitats del nostre districte. A vegades la tasca d'eixes persones i entitats passa desapercebuda a la gran majoria de nosaltres, i és just que es done visibilitat a eixa labor perquè contribueix a la millora social, cultural o econòmica dels nostres barris, i, per tant, a enfortir les xarxes socials i veïnals que són tan necessàries per a construir una ciutat més amable i acollidora", ha manifestat Valía.

Joaquín Gea Abad ha sigut prop de quaranta anys funcionari de l'Ajuntament de València en diferents servicis i ha treballat en les Juntes d'Exposició, Ciutat Vella i de Trànsits. Enguany es jubila, però després de la seua dilatada trajectòria deixa entre associacions i entitats de les tres Juntes la seua empremta d'empatia, professionalitat i carisma.

Francisco Borao Martín sempre ha dit que l'esport millora la vida social i cultural d'una ciutat. En 1981 es va convertir en membre de l'equip fundador i del comité organitzador de la primera Marató de València i des de l'any 2005 és president de Correcaminos, amb reeleccions en els anys 2009, 2013, 2017 i 2021. Ha rebut el Premi al Mèrit Esportiu 2019 i ha impartit conferències sobre el tema Esport-València per tot el món.

L'Agrupació Musical Gayano Lluch és una societat oberta, familiar i pròxima als seus membres. A més de l'escola, aquesta agrupació està constituïda per la Banda Titular, la Bandeta Dues Per Quatre, la Tres Per Quatre, la Quatre per Quatre i la Gayano Women's Band. Pertanyen des de 1995 a la Federació de Societats Musicals Federades de la Comunitat Valenciana i des de 1996, a la Coordinadora de Bandes de Música de la Ciutat de València. Destaca la seua excepcional trajectòria, que implica una aportació a la cultura de la ciutat i la projecció a l'exterior des del seu barri, Torrefiel, a través de la música.

La Gayano Women's Band és l'única formació a Espanya constituïda l'any 2009 només per dones. Al llarg del temps, el grup original de 21 dones ha passat ja a ser de 45, amb mares, filles, familiars i amigues de diferents generacions i maneres d'entendre el món, però unides per un somni comú: la música. Contribueixen i defensen l'apoderament femení per a aconseguir la igualtat de gènere.

Destacats