La transformació digital de l'Ajuntament de València, premiada per l'organització ISACA

Guardar

Façana de l'Ajuntament de València
Façana de l'Ajuntament de València

ISACA València, associació centrada en la governança de la Tecnologia de la Informació (TU), ha premiat "l'èxit" en la implantació de bones pràctiques en l'Ajuntament de València, fent ús de la transformació digital. Unes accions que, per posar algun exemple, en el marc de la Capitalitat Verda, han permés reduir les emissions de CO₂ en quasi cinc milions de tones, a més dels seus costos derivats.

Així, ISACA València entregarà demà un premi a l'Ajuntament de València per "el seu destacat avanç en la transformació digital, i pel seu compromís exemplar amb la innovació i l'excel·lència en la prestació de servicis públics". Amb este guardó la citada entitat reconeix la implementació de les millors pràctiques DevOps (combinació dels termes anglesos de desenvolupament i operacions, que designa la unió de persones, processos i tecnologia per a oferir valor de manera constant).

La regidora d'Innovació, Paula Llobet, ha celebrat hui esta distinció, "que reconeix que València és un referent en ciutat intel·ligent a escala internacional des de fa dècades". "De fet, l'Ajuntament ha sigut pioner en implementació dels Servicis de TI, impulsant un procés de transformació digital que busca millorar l'eficiència i l'efectivitat dels servicis oferits a més de 800.000 ciutadans", ha ressaltat.

"En esta aposta per la innovació, l'Ajuntament de València ha trobat en Xarxa Hat un aliat estratègic, optant per solucions de codi obert, prioritzant la transferència de coneixements i la independència tecnològica", ha explicat la regidora, després d'assegurar: "estem molt satisfets amb Xarxa Hat. Ens ha ajudat a créixer i canviar la nostra manera de treballar. Ens permet ser més ràpids, eficients, i estalviar hores de treball en tasques que podem automatitzar per a dedicar-nos a treballs més estratègics. I això es traduïx en una millora significativa dels servicis que oferim als ciutadans."

Paula Llobet també ha indicat que la solució implementada per l'equip del Servici de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (SerTIC) de l'Ajuntament, Xarxa Hat OpenShift, "ha demostrat ser l'opció ideal per a gestionar el creixent volum i varietat de servicis públics digitals. Amb capacitats d'automatització i suport tècnic sòlid, OpenShift ha permés reduir significativament els temps de desplegament d'aplicacions i optimitzar la gestió de recursos".

"Els resultats són evidents. Més de 50 aplicacions departamentals automatitzades en un 60%, la qual cosa ha millorat la gestió i la proximitat als ciutadans. Això es traduïx en un servici ciutadà més àgil i eficient, el 95% dels tràmits es poden realitzar en línia i els temps de tramitació s'han reduït significativament. A més, s'ha enfortit la comunicació a través del portal de transparència i les aplicacions municipals que oferixen informació local en temps real", ha destacat Paula Llobet.

Segons ha afirmat la regidora, "rebre este premi de la prestigiosa associació global ISACA, centrada en la governança de TI, ens ompli d'orgull i ens confirma que estem seguint el camí correcte pel que fa a transformació digital de l'administració per a millorar la vida dels nostres ciutadans".

"A més, la implementació d'esta solució està totalment alineada amb l'estratègia de ciutat intel·ligent i la Capitalitat Verda, ja que ha permés una reducció de les emissions de CO₂ en quasi cinc milions de tones, a més dels seus costos derivats", ha conclòs.

El lliurament del premi es realitzarà demà en el Palau Colomina, en el marc del XVI Congrés ISACA València.

Destacats