Un total de 300 comerços de Ciutat Vella de València podran participar en el Pla de Digitalització, finançat amb fons Next Generation

El regidor de Desenvolupament Econòmic, Borja Sanjuán, ha animat les pimes a prendre part en aquesta iniciativa, "que busca donar eines individualitzades i personalitzades als comerços del centre històric"

Guardar

Borja Sanjuán, regidor de Desenvolupament Econòmic, i Eva Blasco, presidenta de CEV València
Borja Sanjuán, regidor de Desenvolupament Econòmic, i Eva Blasco, presidenta de CEV València

Un total de 300 comerços i pimes del districte urbà de Ciutat Vella podran beneficiar-se del Programa de Digitalització de Comerços, que compta amb finançament europeu a través dels fons Next Generation. Les persones interessades (autònoms i pimes) poden sol·licitar ja participar en aquesta iniciativa, que ha impulsat l'Ajuntament amb la col·laboració de CEV Valencia i de les principals entitats comercials del districte, i l'objectiu del qual, tal com ha explicat el regidor de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuán, és "impulsar la digitalització del comerç com a element clau per a millorar la competitivitat del sector, i per a fomentar la innovació comercial i l'adaptació als nous hàbits de consum que venen marcats per una societat digitalitzada".

Sanjuán ha presentat el programa acompanyat per la presidenta de CEV Valencia, Eva Blasco, així com per representants de les principals entitats comercials i empresarials del districte de Ciutat Vella i dels dos mercats municipals de la zona, els mercats Central i de Mossén Sorell. Tal com ha subratllat el regidor, "cal aprofitar aquesta oportunitat: la disjuntiva no és que hi haja transformació digital o no, perquè això ja està en marxa en la nostra societat; sinó que l'opció és aprofitar l'ocasió o deixar-la passar". De fet, l'edil ha avançat que, una vegada aconseguit el finançament europeu en el marc de l'Estratègia del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència NextGenerationEU per a Ciutat Vella, l'Ajuntament està ja treballant per a ampliar esta iniciativa a la resta de comerços i pimes de la ciutat.

"Fem un pas més per a millorar la competitivitat dels locals comercials del centre històric de la ciutat. Volem portar el nostre teixit econòmic i productiu al següent nivell, i per a això, l'obtenció d'aquests fons suposa una oportunitat única", ha assegurat el regidor de Desenvolupament Econòmic. Per la seua banda, la presidenta de l'entitat empresarial CEV Valencia, Eva Blasco, ha agraït i ha felicitat l'Ajuntament per "la seua rapidesa a presentar la proposta per al seu finançament europeu", i ha fet una crida als comerços i pimes del centre històric per a "a participar en aquest procés i no tindre-li por a la digitalització". Cal tindre en compte, ha assenyalat Blasco, que el pla contempla que cada comerç o empresa puga anar adequant la seua transformació de manera individual amb el suport d'una persona i acompanyament en tot el procés. "No és que ens facen un diagnòstic i ens deixen sols, sinó que ens acompanyen en tot el camí de transformació de manera individual", ha subratllat

Per a això, ha explicat el regidor Sanjuán, els 300 participants disposaran d'un total de 125 consultors i consultores, la labor de les quals serà acompanyar-los de manera individual, amb la finalitat d'optimitzar i personalitzar al màxim el seu procés de transformació digital. Sanjuán ha posat l'índex en el caràcter individualitzat i personalitzat del programa, i ha destacat que aquest Programa de digitalització de comerços de Ciutat Vella té per objecte "acompanyar i formar els comerços participants en el procés de transformació digital i adaptació de la seua activitat comercial a les exigències de competitivitat actuals, especialment tenint en compte que Ciutat Vella és una zona turística que, per això, ha patit de manera especial els efectes de les restriccions derivades de la pandèmia".

El programa inclou una anàlisi de la maduresa digital dels 300 comerços del districte participants (pimes i autònoms) per a poder donar-los assistència i per a complementar, informar i implementar la seua transformació digital. Aquest servici de diagnòstic, acompanyament i formació individualitzada suposa un total de 240 hores d'assessorament personalitzat, orientat a la transformació digital de l'activitat comercial. Es mesurarà el grau de maduresa en matèria de digitalització de cadascun dels comerços participants, amb la intenció de determinar quines són les seues necessitats concretes. En segon lloc, es llançarà una plataforma de formació en línia en habilitats digitals per a la transformació digital de l'activitat comercial, que estarà oberta a totes les pimes i persones autònomes amb els codis CNAE 45, 46 i 47 del terme municipal.

A través d'aquesta plataforma s'impartiran més de 30 cursos (amb un mínim de 8 edicions per curs) i 120 webinars sobre habilitats digitals, gestió de e-commerce, xarxes socials per a comerços, venda en línia, cursos específics d'eines digitals per a comerços, gestió de comerç digital i també webinars de diferents temàtiques d'impuls a la digitalització. A més, s'impartirà un total de 150 hores d'atenció presencial personalitzada en el domicili social de les persones o entitats participants que el precisen.

El regidor Sanjuán ha valorat "la importància de la col·laboració publicoprivada", com és aquest cas. La iniciativa sorgeix d'un programa pilot previ posat en marxa de manera conjunta per València Activa i la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) amb 10 empreses de zones turístiques de la ciutat per al diagnòstic i l'acompanyament en el procés de digitalització. Aquest projecte pilot, que encara la segona fase d'implantació, tindrà ara continuïtat en la resta de comerços de la ciutat amb finançament europeu.

L'edil ha animat les empreses i comerços a beneficiar-se d'aquest programa especialitzat, i ha recordat que "és el comerç de proximitat el que fa barri i el que fa ciutat; i per això hem de propiciar que la transformació tecnològica no buide les ciutats d'activitat comercial competitiva".

El termini d'inscripcions ja està obert, i tota la informació es pot trobar tant en la pàgina web de València Activa com en la pàgina web municipal, www.valencia.es. Els criteris de selecció dels comerços participants seran la data i hora d'entrada que figuren registrades en la sol·licitud i que es complisquen els requisits exigits. El programa compta amb un pressupost de licitació de 2,2 milions d'euros, i l'objectiu és poder començar amb l'activitat el pròxim mes de setembre.

Destacats