Tot el patrimoni cultural i festiu recollit en el nou web de 'Festes de València'

El web de 'Festes de València' potenciarà el contingut multimèdia i les retransmissions en directe

Guardar

pere-fuset
pere-fuset

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha presentat la nova pàgina web de 'Festes de València', una aposta innovadora que té com a objectiu conjuminar tota la cultura festiva, tant de la ciutat, com dels pobles, en un mateix aparador que, en paraules de Fuset, 'permetrà seguir potenciant aquesta nova marca, i donarà a conéixer el nostre patrimoni festiu i cultural als valencians, però també a turistes'.

Amb un disseny web TV, que s'acosta a l'estil de grans plataformes com Netflix, la nova pàgina web de 'Festes de València' dóna veu a festes tan destacades com les Falles, la Gran Fira, el Corpus o la Setmana Santa Marinera, però també potencia altres celebracions, que formen part de la nostra cultura, com les festes dels barris. Així, Benimaclet, Sant Marcel·lí o Patraix també tenen el seu buit reservat en aquesta web.

I és que tal com ha explicat Fuset, 'la cultura és el motor social més important per a la ciutat, però també és un motor cultural innegable que manté les tradicions i, per descomptat, un motor econòmic de gran envergadura per a València. És un aparador de riquesa i una porta fonamental de turisme que era necessari visibilitzar, i eixe ha sigut el nostre objectiu. És cert que l'anterior equip de Govern ja disposava d'una web, però estava completament obsoleta. Nosaltres l'hem renovat, i hem apostat per ella perquè creiem que és una eina necessària que anirà creixent amb el pas del temps'.

El web 'Festes de València' es pot visitar, de manera intuïtiva, en tres idiomes – valencià, castellà i anglés – i compta amb diferents seccions com la d''Actualitat' amb les últimes notícies; 'Museus', on l'usuari trobarà informació rellevant en relació a horaris, tarifes, visites 3D o com arribar; i el 'Calendari' amb totes les festes que se celebren a València i voltants, ordenades per mesos.

No obstant això, l'aposta destacada d'aquesta web és el contingut multimèdia. Així, en cada secció, l'usuari podrà veure i descarregar vídeos i imatges de cadascuna de les festes que conformen el calendari festiu valencià, a més de disposar d'un apartat específic (Recursos), en el qual l'usuari podrà accedir a una galeria d'imatges; una secció amb els documents més destacats de les festes; els cartells de 'Festes de València'; i la secció de vídeos, on es potenciaran els directes perquè els ciutadans puguen seguir les celebracions més importants.

Finalment, aquest web també compta amb un apartat de 'Rutes' per a donar a conéixer tot el patrimoni cultural de la ciutat. De moment, només es troba la ruta per la ciutat de l'artista faller, però, prompte, s'anirà complementant amb moltes més rutes patrimonials.

Abans de finalitzar aquesta presentació, Pere Fuset ha recordat que, aquest dissabte, 'Festes de València' participarà amb una carrossa pròpia en la manifestació que se celebrarà aquest cap de setmana en la ciutat, amb motiu de la celebració de l'Orgull LGTBI.

Arxivat a:

Destacats