Tornen les visites nocturnes a la 'Capella Sixtina' de València: dates i recorregut

La parròquia de Sant Nicolau acull visites guiades nocturnes fins al mes d'octubre

Guardar

Visitas a Sant Nicolau, la capilla sixtina de València
Visitas a Sant Nicolau, la capilla sixtina de València

La parròquia de Sant Nicolau de València, també coneguda com la 'Capella Sixtina' valenciana torna a organitzar visites guiades nocturnes per a descobrir tota la bellesa oculta en este espai eclesiàstic de la ciutat, que ja s'ha convertit en un dels principals atractius turístics de la capital del Túria. Així, les visites es podran fer tots els dijous fins al 10 d'octubre.

El recorregut de la visita començarà en l'exterior per a contemplar les seues façanes gòtica i neogòtica i conéixer unes pinzellades sobre la història del temple. No obstant això, en el seu interior, el públic quedarà fascinat amb l'art i la bellesa que amaga. L'espectacular volta de la nau principal amb quasi 2000 metres quadrats de pintures al fresc, la Capella de la Comunió, l'Aula Capitular perfectament conservada des del segle XV, el trasaltar o la sagristia barroca.

A més, els participants en estes visites nocturnes a Sant Nicolau tindran el privilegi d'accedir a les cobertes del temple. Es tracta, sens dubte, d'un dels moments estrela d'estes visites, ja que es podrà contemplar a través de les vidrieres la magnificència de la Parròquia a vista d'ocell. Una visita que compta a més amb obres d'un altíssim valor patrimonial com "La Última Cenar" de Juan de Juanes o les pintures d'autors barrocs valencians com Jacinto de Espinosa o Esteban March, entre altres.

En definitiva, com expliquen des de l'organització, "les visites nocturnes són una oportunitat única per a conéixer les estades privades d'un lloc que amalgama art i fe, que data del s.XV i que posteriorment ja en el s. XVII va cobrar una nova vida gràcies als dissenys pictòrics de l'artista de la Cort Antonio Palomino. Frescos que no sols narren la vida i obra de Sant Nicolau i Sant Pere Mártir sinó que són un llegat de valor incalculable per al temple i per a la ciutat de València".

Les entrades per a les Visites Nocturnes a Sant Nicolau ja es poden adquirir tant en la taquilla de la parròquia, com en la pàgina web www.sannicolasvalencia.com. El cost és de 22 euros per persona. Els menors de fins a 12 anys tindran l'entrada gratuïta.

Interior de l'Esglèsia de San Nicolás de València
Interior de l'Esglèsia de Sant Nicolau de València

Nou Projecte Sensorial en Sant Nicolau

A més, la parròquia de Sant Nicolau acaba d'anunciar la creació del projecte "La Llum de Sant Nicolau", una instal·lació permanent que combina història, tecnologia i espiritualitat. Esta experiència es dividix en tres parts: "Un homenatge a la bellesa," un xou de mapping immersiu; "El batec de Sant Nicolau," un recorregut interactiu per la història del temple; i "Lux ex Orient," una instal·lació contemplativa que evoca la presència del Sant.

Este projecte no sols preserva el patrimoni cultural, sinó que també promou un turisme cultural i sostenible, en línia amb l'Agenda 2030. Les visites i la gestió d'este innovador projecte estan a càrrec de l'empresa valenciana especialitzada en gestió cultural Global Menta, l'activitat de la qual està orientada a la difusió i preservació del patrimoni històric i cultural, així com al desenvolupament local a través de la col·laboració amb professionals especialitzats en mediació cultural.

Destacats