Torna el VLC Startup Market, l'esdeveniment que connecta a la ciutadania amb la tecnologia i canviarà el futur de la ciutat

Guardar

Presentació del VLC Startup Market
Presentació del VLC Startup Market

L'Ajuntament de València, a través de València Activa i VIT Emprén, ha organitzat un any més el VLC Startup Market, que enguany celebra la seua quarta edició. Es tracta d'un esdeveniment que convertirà la Plaça de l'Ajuntament en un gran aparador per a les startups i l'ecosistema valencià, un espai de connexió entre la ciutadania i tota la innovació i la tecnologia que es desenvolupa a València.

El regidor de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuan, ha explicat que "aquest cap de setmana celebrarem el talent i la innovació amb segell valencià. Convertirem la Plaça de l'Ajuntament en la Plaça de la innovació, que serà al seu torn un aparador inigualable per a les startups, que podran exhibir els seus projectes en un lloc emblemàtic, fent partícip a la ciutadania de tota la innovació i la tecnologia que es desenvolupa a la nostra ciutat".

En aquest sentit, s'han presentat a la convocatòria startups de sectors molt variats. El sector amb major representació d'startups és el d'Agrotech, seguit del de Fintech i Indústria 4.0. A aquests li segueixen el de E-commerce i Health i Design Fashion. També els i les assistents podran conéixer els projectes de startups dels sectors Màrqueting, Social impact, Ed-tech, Cleantech, Traveltech, Hardware, Software i Talent.

D'altra banda, també disposaran d'una àrea pròpia les startups que desenvolupen els seus projectes en l'espai Co-Crega-Et, impulsat per València Activa. Finalment, 12 projectes desenvolupats per equips i empreses locals estaran situats en l'espai Tech Corner.

La València futura

L'esdeveniment s'ha presentat amb una acció de streetmaketing en la qual dos visitants del futur aterraven amb el seu Delorean, al més pur estil Retorn al futur, per a preguntar on estava la Plaça de la Innovació. La idea és traslladar que l'objectiu d'aquest esdeveniment en el llarg termini és transformar la ciutat en una autèntica VLC Tech City.

Tal com han comptat els actors, el market és un esdeveniment que va servir per a connectar a la ciutadania amb la tecnologia i la innovació, col·locant-les en el centre del mapa i transformant-lo, despertant les vocacions STEM de centenars de xiquets i xiquetes que, amb el seu talent i inquietud, van construir una ciutat els pilars de la qual són el talent, la innovació, la sostenibilitat i la tecnologia.

Per això, en el futur la llista de carrers de València canviarà incorporant termes relacionats amb la innovació: plaça Benimatech, plaça Benicalapp, plaça de PatraIos, plaça de Sant Marcel·lí+D+i... són només alguns dels exemples.

Durant tota la setmana diversos equips d'animadors donaran a conéixer l'esdeveniment per tota la ciutat amb el mapa de la futura València.

Finalment, Sanjuan ha animat a tota la ciutadania, a acostar-se els pròxims 15 i 16 d'octubre a la Plaça d'Ajuntament "per a gaudir d'activitats per a totes les edats i conéixer de primera mà tant els projectes del teixit emprenedor valencià, com els servicis i programes de les institucions vinculades amb l'emprenedoria i la innovació".

Arxivat a:

Destacats