Torna el cinema a la fresca i gratuït a València: aquestes són les dates

Descobreix quan i on gaudir del cinema a la fresca i gratuït a València

Guardar

Cinema a la fresca en València / Foto: Centre del Carme
Cinema a la fresca en València / Foto: Centre del Carme

El cinema a la fresca torna a València, i a més de manera completament gratuïta. On? En el claustre gòtic del Centre del Carme. I és que arranca una nova edició del cicle de Cinema Jove que, en la seua 38 edició, portarà diferents propostes del True Crime que, segur, gaudiran els amants d'aquest gènere. Així, els dies 23, 24, 25, 27, 28 i 30 de juny i 1 de juliol de 2023, el cinema a la fresca de València t'espera en aquest espai emblemàtic de la ciutat a les 22.30 hores.

En total, es projectaren huit llargmetratges de 'true crime' que permetran rastrejar els orígens i l'evolució que ha tingut aquest gènere des dels anys setanta fins a l'actualitat, i tot això amb pel·lícules tant nacionals, com a internacionals. Gaudir d'aquest cinema a la fresca serà completament gratuït, tan sols serà necessari inscriure's prèviament en cadascuna de les pel·lícules a les quals es vulga assistir.

Programació

  • 23 de juny: A sangre fría (Richard Brooks, 1967). Dos expresidiaris planegen un robatori que acabarà amb l'assassinat d'una família, escapen de la policia però no de la culpa.
  • 24 de juny: El asesino de Pedralbes (Gonzalo Herralde, 1978). Un documental que conta la biografia de José Luis Cerveto, conegut com 'l'Assassí de Pedralbes', amb les declaracions del mateix Cerveto i altres persones.
  • 25 de juny: The thin blue line (Errol Morris, 1998). Documental basat en fets reals que relata l'arrest i la condemna de Randall Adams, sentenciat a mort per l'assassinat d'un policia de Dallas el 1976.
  • 26 de juny: Ocurrió cerca de su casa (Rémy Belvaux, André Bonzel, Benoît Poelvoorde, 1992). Un equip de rodatge segueix a un lladre i assassí despietat, però sorgeixen complicacions quan l'equip de rodatge perd la seua objectivitat i comença a ajudar-lo en les seues tasques quotidianes.
  • 27 de juny: Aileen Wuornos: Life and death of a serial killer (Nick Broomfield, Joan Churchill, 2003). Segon documental de Nick Broomfield sobre l'assassina en sèrie Aileen Wuornos, centrat en el seu estat mental en el corredor de la mort.
  • 28 de juny: El séptimo día (Carlos Saura, 2004). Relat inspirat en els macabres successos de Puerto Hurraco, el poble extremeny on en 1990 va tindre lloc un enfrontament entre dues famílies que va desembocar en una matança que va commocionar a Espanya.
  • 29 de juny: Cette Maison (Myriam Charles, 2022). Bridgeport, 17 de gener de 2008. Troben a una adolescent penjada a la seua habitació. Si bé tot apunta a un suïcidi, l'informe de l'autòpsia revela alguna cosa més. Deu anys després, el director i el cosí de l'adolescent examinen les causes passades i les conseqüències futures d'aquest crim sense resoldre.
  • 1 de juliol: Bowling for Columbine (Michael Moore, 2002). El cineasta Michael Moore explora les arrels del romanç entre els nord-americans i les armes de foc.

Aquest cicle està organitzat per la Generalitat Valenciana, el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, l'Institut Valencià de Cultura i Cinema Jove.

Destacats