Torna a València la desfilada i benedicció d'animals de Sant Antoni

Coneix tots els detalls de la benedicció d'animals de València: horari, lloc i com arribar

Guardar

Edicions anteriors de la benedicció d'animals de Sant Antoni
Edicions anteriors de la benedicció d'animals de Sant Antoni

El carrer Sagunt de València torna a ser testimoni de la tradicional benedicció d'animals de Sant Antoni, amb desfilada inclosa. Serà aquest diumenge, 16 de gener, a les 11.15 hores, quan es realitze aquest esdeveniment en honor al patró dels animals. Això sí, després de la cancel·lació de l'any passat a causa de la COVID-19, en aquesta ocasió torna, però amb totes les mesures de seguretat.

L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha mostrat "satisfet" per la recuperació d'una festa que s'emmarca en la política municipal de benestar animal, i s'ha sumat a la sol·licitud dels organitzadors, que han demanat que es respecte l'ordre establit per a la desfilada d'animals.

Aquesta festa atén les necessitats "d'una societat canviant, en la qual els animals de companyia s'han convertit en un membre més de moltes famílies". A més, "el respecte cap als animals defineix molt bé el grau de maduresa d'una societat", ha defensat.

Com serà la desfilada d'animals de Sant Antoni 2022

La desfilada d'animals de València arrancarà amb una solta de coloms per part de les Falleres Majors de València 2022. A continuació, serà la ciutadania amb animals domèstics els que comencen a desfilar.

Més tard, arribarà el torn de la Policia Local muntada amb uniformes de gala. La desfilada continuarà amb la solemne entrada de les Falleres Majors de València, l'Honorable Clavariessa de les Festes Vicentines i la Reina dels jocs florals de lo Rat Penat, que ho faran en un carruatge de gala i escortades per la Policia Local i l'esquadró de cavalleria de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil amb vestits de gala, acompanyats també per la música del tabal i la dolçaina.

Ediciones anteriores de la bendición de animales de San Antón
Edicions anteriors de la benedicció d'animals de Sant Antoni

Finalment, desfilaran les unitats canines de la Guàrdia Civil, Policia Nacional, Policia Local de València i la Unitat Militar d'Emergències; els carros de tirs de cultiu; els enganxaments de luxe i carruatges; l'entrada de l'hípica i picadors; les amazones i genetes i, per a tancar aquesta desfilada multitudinària, més veïns i veïnes amb animals domèstics que s'hagen acostat fins al carrer Sagunt per a beneir als seus animals.

Com anar a la benedicció d'animals del carrer Sagunt de València

Per a assistir a la celebració de sant Antoni Abat de València 2022, podràs arribar amb les línies 1, 3 i 4 de Metrovalencia, així com amb les línies 6, 16 i 26 de l'EMT.

Arxivat a:

Destacats