La tercera setmana dels Concerts de Vivers presenta a León Benavente, Residente, Steve Vai i Julian Marley

El cicle inclou una programació consolidada i de gèneres variats, des del pop i el rock fins al rap i el reggae, a més de les propostes que serveixen d'aparador per a intèrprets emergents

Guardar

Concerts de Vivers a una edició anterior
Concerts de Vivers a una edició anterior

Els Concerts de Vivers encaren la seua tercera setmana de programació amb les actuacions del grup espanyol León Benavente i de tres figures de l'escena internacional: Residente, Steve Vai i Julian Marley. Continua així la programació musical de la Gran Fira de València amb propostes consolidades i de gèneres variats, des del pop i el rock fins al rap i el reggae, a més de les propostes que serveixen d'aparador per a intèrprets emergents, que aquesta setmana seran Mr Sanchez, Maio i The Danse Crashers.

La banda León Benavente actuarà dijous que ve, dia 14, en el marc de la gira ERA en la qual presenten el seu quart àlbum d'estudi, que suposa un salt endavant per al quartet amb un canvi profund en la sonoritat i la incorporació de les programacions a les seues estructures de pop-rock. Com a teloners, els assistents podran gaudir amb els valencians Mr Sanchez, un trio rocker que ha elaborat un treball conceptual inspirat en el poema "Llegó con tres heridas", de Miguel Hernández, en el disc Canciones de amor, vida y muerte.

Un dia després, el divendres 15, tocarà el porto-riqueny René Pérez Joglar, Residente, conegut per ser un dels membres fundadors del grup Calle 13, i que va començar la seua carrera en solitari en 2015. La seua primer llarga duració, de títol homònim, va veure la llum en 2017, i té com a origen l'anàlisi d'ADN que es va fer l'artista, els resultats del qual el van portar a visitar països com Rússia, Armènia, la Xina, Burkina Faso, Ghana, Níger, Sèrbia, Espanya o Anglaterra. Les lletres de Residente es caracteritzen per a tindre un alt contingut social i polític, mentre que en les melodies combina les músiques del món amb el rap alternatiu. Abans del seu concert, la catalana Maio oferirà la seua cançó d'autora no normativa farcida de bases electròniques.

D'altra banda, Steve Vai és un dels grans virtuosos de la guitarra elèctrica. Amb una trajectòria de més de 30 anys, ha explorat les emocions humanes a través de les cordes del seu instrument, i ha donat infinites mostres de creativitat i domini tècnic. Una bona mostra del seu esperit innovador és el seu treball més recent, Inviolate, que presentarà el dissabte 16. Al llarg de la seua trajectòria, que compta amb tres premis Grammy, Vai ha tocat al costat de Joe Satriani, qui va ser el seu primer mestre quan tenia 12 anys, Frank Zappa i David Lee Roth, a més de formar part de la banda Whitesnake.

Finalment, els Concerts de Vivers acolliran, el diumenge 17, una de les festes de presentació del festival Rototom Sunsplash, el festival dedicat a la música jamaicana que torna a Benicàssim del 16 al 22 d'agost, després de dos anys d'absència. Com a prèvia, els Jardins del Real oferiran el reggae de Julian Marley, fill de Bob Marley. Els valencians The Danse Crashers s'encarregaran d'obrir la nit amb els seus ritmes de ska-jazz i els temes del seu llançament més recent, Rawtown.


Els Concierts de Vivers s'emmarquen en la celebració de la Gran Fira de València, que organitza l'Ajuntament, a través de la Regidoria de Cultura Festiva, i que compta ja amb una trajectòria de més d'un segle (va complir 120 anys en 2021). La Gran Fira acosta la cultura als diferents barris i pobles de la ciutat per a residents i visitants. Al llarg de tot el mes s'ofereixen activitats per al públic familiar, espectacles d'humor, teatre, música i focs artificials. Les localitats per a tots els espectacles del cicle estan a la venda en www.concertsdevivers.com.

Arxivat a:

Destacats