Els temples de València instal·laran panells solars en els seus terrats

L'Arquebisbat de València recolza les mesures d'estalvi energètic decretades pel Govern central

Guardar

 Vista de la Torre del Miquelet i la Catedral, sent està última des d'on partirà la processó de Sant Vicent Màrtir
Vista de la Torre del Miquelet i la Catedral, sent està última des d'on partirà la processó de Sant Vicent Màrtir

L'Arquebisbat de València ha anunciat el seu suport i el compliment de les mesures recollides en el decret d'estalvi energètic aprovat pel Govern de la nació i que entrarà en vigor dimecres que ve 10 d'agost de 2022.

És així com tots els edificis públics pertanyents a l'Arquebisbat de València assumiran una temperatura refrigerada no inferior als 27 °C i una calefacció que no supere els 19 °C. En aquesta mateixa línia, l'entitat religiosa s'havia anticipat fa mesos amb un pla d'estalvi energètic en tota la Diòcesi, a través d'un estudi de sistemes per a poder posar solucions en aquesta línia.

És així com l'Arquebisbat va instar a totes les parròquies, esglésies, convents i cases-abadies a la instal·lació de panells solars amb la finalitat d'acte-proveir a aquestes instal·lacions d'energia pròpia i fomentar així el seu ús tant en espais privats com públics. A més, aquesta indicació també es va estendre als col·legis diocesans.

Amb aquesta mena de mesures, l'Arquebisbat se suma a la preocupació energètica que es viu actualment en tota Europa, mostrant la seua iniciativa per a contribuir a l'estalvi energètic i seguint les paraules del Papa Francesc "la cura de la Casa Comuna", en la seua carta encíclica "Laudato Si'".

"Aqueix és el bé comú i hem de col·laborar en el bé comú, que està per damunt de tot, i estarem en els grups de treball que es facen per a poder dur a terme aquest projecte, que crec personalment que és molt important i molt necessari, fins i tot per a la nostra salut", afirmava l'arquebisbe de València, Antonio Cañizares.

Il·luminació de monuments

Els monuments no estaran obligats a apagar les seues llums de nit perquè "malgrat ser d'accés públic, es tracta d'edificis que no acullen dependències de l'administració", va assegurar per a EFE la ministra de Transició Ecològica.

A més, la ciutat de València tan sols s'estalviaria 13.000 euros si apagara les llums dels monuments de la ciutat, ja que la factura de llum que el Consistori ha de pagar és extremadament baix si es comparen amb altres partides d'il·luminació, com l'enllumenat públic o els semàfors, segons les xifres de l'Ajuntament de València.

Per tot això, grans monuments com les catedrals i els grans temples de la Comunitat Valenciana, els castells de les ciutats i immobles emblemàtics no hauran d'apagar les llums de nit per a complir amb la nova mesura del govern.

Destacats