Els templers cobren vida a València amb una exhibició de lluita medieval el dissabte

L'Ateneu de València acollirà el dia 11 de maig una exhibició de lluita medieval amb espases

Guardar

Imatge de templers
Imatge de templers

L'Ateneu Mercantil de València serà l'escenari, este dissabte, dia 11 de maig, d'un esdeveniment únic per als amants de la història dels templers. I és que estos cavallers cobraran vida amb una exhibició de lluita medieval amb espases que no deixarà a ningú indiferent. Un dol que començarà a les 13.00 hores dins de l'exposició 'Templarios y Otras Órdenes Militares de la Península Ibérica'.

El Saló Noble de l'Ateneu Mercantil de València et convida a viatjar a l'època medieval amb esta recreació que consistirà en un combat d'espases a càrrec de cavallers proveïts amb l'aixovar bàsic de l'era templera. Una exhibició que arrancarà a les 13.00 hores del dissabte, 11 de maig, i de la qual podran gaudir totes les persones que assistisquen eixe dia, i en eixe horari, a l'exposició sobre els templers, que va obrir les seues portes en l'Ateneu el passat 26 de març, i que seguirà oberta al públic fins al 26 de maig.

D'esta manera, cal destacar que la recreació d'esta lluita es realitzarà a l'interior de l'exposició 'Templarios y Otras Órdenes Militares de la Península Ibérica' i, per tant, estarà inclosa en el preu de l'entrada. Te la perdràs?

L'exhibició serà a càrrec de l'Associació Baucan, una entitat d'inspiració templera que pren el seu nom de l'estendard de l'Orde del Temple, bandera partida en blanc i negre amb la Creu Paté Roja. El treball de l'Associació Baucan arranca amb la fabricació artesanal de l'armament que utilitza cadascun dels combatents de l'època. Un procés llarg i laboriós, ja que intenten realitzar de la forma més fidel possible a com es forjaven les armes en l'edat mitjana i, per tant, en qualsevol de les armeries de l'Orde del Temple.

Així, l'exhibició de lluita medieval amb espases consistirà en una presentació prèvia i breu del treball de l'Associació Baucan i l'art del maneig de l'espasa en el context Templer. D'esta manera, explicaran la posada en pràctica de les tècniques bàsiques; com l'execució d'una taula individual i una taula confrontada; la iniciació al combat i el combat final.

'Templarios y Otras Órdenes Militares de la Península Ibérica' duu a terme una immersió diferent i sorprenent en l'època històrica de l'Orde del Temple i la seua influència en la conformació dels regnes catòlics de la Península Ibèrica. La mostra detalla la influència de l'Orde del Temple i inclou diferents artefactes que faran les delícies dels visitants de qualsevol edat. En total, més de 100 peces entre armes, atrezzos i instruments de tortura, a més de documents crucials com el "Processus contra Templarios" i el Pergamí de Chinón, que justifiquen a l'Orde després de ser trobat a la Biblioteca Secreta del Vaticà en 2001.

L'horari de l'exposició és de 10.30 a 14.30 hores i de 16.30 a 20.30 hores de dilluns a divendres; i de 10.30 a 21.00 hores, caps de setmana i festius. Les entrades, que tenen un preu des de 7 euros, encara es poden adquirir a través de la pàgina web https://expotemplarios.cliqueo.es/es.

L'exposició 'Templarios y Otras Órdenes Militares de la Península Ibérica' ja ha visitat altres ciutats, com Peníscola o Toledo, per on han passat un total de 300.000 visitants. De moment, en la capital del Túria, més de 5.000 persones ja han visitat l'Ateneu Mercantil de València per a gaudir d'esta mostra que, a més, oferix una visió educativa dels més de 200 anys d'història militar templera. Una oportunitat perfecta, diuen des de l'organització, per a "enriquir el coneixement cultural i apreciar de prop el llegat d'un dels ordes militars més enigmàtics i valents".

Destacats