La tecnologia quirúrgica Da Vinci de la Fe de València permetrà fer 500 operacions anuals

Els serveis d'Urologia, Ginecologia i Cirurgia General de l'Hospital La Fe començaran a utilitzar el nou equip de cirurgia robòtica a finals de novembre

Guardar

Hospital La Fe de València
Hospital La Fe de València

L'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València ha instal·lat el nou equip de cirurgia robòtica Da Vinci que permetrà fer 500 operacions cada any. La nova tecnologia entrarà en funcionament a la fi d'aquest mes de novembre i beneficiarà sobretot als departaments d'Urologia, Ginecologia i Cirurgia General que tracten patologies complexes.

La tecnologia Da Vinci presenta grans beneficis per a aquelles patologies en les quals es requerisca accedir a espais anatòmics profunds com la pelvis. El cap de la Unitat de Laparoscòpia Urològica del Servei d'Urologia de l'Hospital La Fe, José Luis Ruiz Cerdà, ha posat com a exemples la prostatectomia radical, les reseccions de recte o les histerectomies radicals ampliades.

El també president de la comissió de cirurgia robòtica de La Fe ha detallat que els pacients amb operacions on es necessita ser molt precís per a preservar en bon estat els teixits seran un altre grup beneficiat. “L'objectiu és millorar els resultats oncològics i funcionals amb la màxima seguretat”, ha afirmat Ruiz Cerdà. Els pacients joves que presenten patologies benignes, un grup menys freqüent, també obtindran millors resultats gràcies al nou sistema de cirurgia. 

Els avantatges que aquest sistema proposa ajuden a les intervencions sobre laparoscòpia convencional. Aquesta cirurgia se centra a trobar anomalies en l'abdomen o en l'aparell reproductor femení inserint-se mitjançant una xicoteta incisió en aquesta zona. Gràcies a l'equip Da Vinci, els cirurgians podran operar amb una precisió molt més ajustada així com comptar amb una millor visibilitat. Aquestes dues circumstàncies faran que es reduïsca el temps de les intervencions perquè els sanitaris tindran menys fatiga en trobar-se en postures més còmodes.

Cursos formatius i acreditacions per al seu ús 

El programa de formació de l'Hospital La Fe ha instruït primer als professionals de les àrees d'Urologia, Ginecologia, Cirurgia General, Anestesiologia i Reanimació i personal d'Infermeria i Esterilització. El curs impartit ha girat entorn dels components de la tecnologia i als problemes que es poden presentar. Una vegada acabat est, els facultatius han hagut de fer un examen en línia per a obtenir un certificat teòric i després haver complit amb una sèrie d'hores de simulacions.

La formació es complementa amb visites a altres centres on s'aplica aquesta tecnologia per a veure el seu funcionament en directe. Finalment, els cirurgians han hagut de realitzar un examen per a obtenir el certificat de capacitació.

Arxivat a:

Destacats