Els taxistes desconvoquen la protesta del dimecres i donen un mes de termini a Conselleria per a "complir els compromisos"

La Confederació de Taxistes Autònoms de la Comunitat Valenciana ha acordat desconvocar la protesta prevista per a este dimecres 24 d'abril

Guardar

Imatge d'un taxi
Imatge d'un taxi

La Confederació de Taxistes Autònoms de la Comunitat Valenciana ha acordat desconvocar la protesta prevista per a este dimecres 24 d'abril enfront del Complex 9 d'Octubre de València per a denunciar la "falta d'inspecció" i la situació de "competència deslleial i intrusisme" de les VTC, i ha establit un termini d'un mes per a veure si la Conselleria "realment complix els compromisos" adquirits.

Així ho ha decidit l'entitat després d'haver mantingut en els últims dies diverses reunions amb la Direcció General de Transports de la Generalitat, que s'ha compromés, segons subratlla la Confederació en un comunicat, a "protegir" del "intrusisme" a este sector amb "tots els mitjans" al seu abast.

En este sentit, el col·lectiu de taxistes ha marcat un termini d'un mes per a veure si "realment es complixen els compromisos" i ha ajornat a l'última setmana de maig la decisió per a acordar si torna a convocar protestes al juny, juliol i agost.

Sobre este tema, la Confederació ha insistit en la "difícil situació" creada davant la falta d'una inspecció "eficaç" a causa del "intrusisme" que patix el sector "des de fa anys", tant de VTC com de "taxis pirates" en "tota" la Comunitat Valenciana. A això se suma la "inquietud" generada per la sentència del Tribunal Suprem contra la ràtio 1/30, que pot suposar que "més de 4.000 VTC sol·licitades entre 2015 i 2018 isquen al carrer en els pròxims mesos".

Des de l'entitat han subratllat que el director general de Transports de la Generalitat els ha traslladat "de manera reiterada" que la Consellera "aposta pel taxi com un referent en el servici de transport públic" i que ho protegirà "de l'intrusisme" amb "tots els mitjans al seu abast".

A més, des de l'Administració autonòmica han al·legat que porten "tan sols huit mesos al capdavant" de la Conselleria, per la qual cosa no són "responsables de l'herència rebuda" per l'anterior govern, i han avançat que en les "pròximes setmanes" es convocaran les "taules contra l'intrusisme" per a veure "en què s'està fallant" i amb la finalitat de "trobar solucions".

En concret, la Conselleria s'ha compromés, segons la Confederació, a ampliar el nombre d'inspectors, donar instruccions per a "aclarir" l'aplicació "correcta" del règim sancionador i que siga "eficaç" i, en cas de no ser "suficient", es modificarà la normativa autonòmica per a evitar que les VTC realitzen servicis urbans "sense autorització".

A més, l'Administració autonòmica ha apuntat que, de "les més de 4.000 VTC sol·licitades entre 2015 i 2018", s'han denegat "unes 3.000 de manera definitiva". I en referència a les 1.000 VTC "pendents", la Conselleria facilitarà a la Confederació dades "amb més detall", encara que, en qualsevol cas, ha garantit que destinarà "totes les ferramentes necessàries" perquè seguisquen "el mateix recorregut que la resta".

En esta línia, des de la Confederació han manifestat que comprenen que "moltes de les deficiències" que patix el sector "no són responsabilitat d'esta nova Conselleria", però han subratllat que "governe qui governe" seguiran amb la seua "política de diàleg i fermesa" en la defensa d'unes condicions de treball "dignes" i "sense competència deslleial".

Destacats