Una targeta per a tot el transport públic de València i nous plans zonals: les principals novetats per a 2022

Els nous títols i la nova distribució zonal entraran en vigor al llarg de gener de 2022

Guardar

Viatgers en un tren de Metrovalencia
Viatgers en un tren de Metrovalencia

S'avança en la integració tarifària que entrarà, en vigor, a partir de gener de 2022. El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha presentat, al costat del director gerent de l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), Manuel Martínez, i la secretària autonòmica de Transport, María Pérez, les grans novetats per a l'any vinent. I és que, en 2022, "la mobilitat quotidiana, que ha sigut la gran oblidada en les inversions, serà molt més senzilla i barata".

Així, es posaran en marxa nous títols de viatge amb significatius descomptes, però també nous terminis zonals de Metrovalencia, MetroBús i Rodalia que suposaran un important benefici per a les persones usuàries, facilitant la intermodalitat entre els diferents mitjans de transport. Per a això, la Generalitat Valenciana invertirà un total de 20 milions d'euros, que aniran destinats, majoritàriament, a compensar la rebaixa en les tarifes.

Principals novetats en el transport metropolità

La gran novetat és que, a partir de gener, les persones usuàries podran viatjar, amb un únic bitllet i al mateix preu, en Metrovalencia, MetroBús, EMT i Rodalia de Renfe. Així, per a simplificar els desplaçaments, les zones es redueixen passant de 4 a 2 zones:

- La zona A serà la ciutat de València.

- La zona de solapament A-B – en la qual tan sols pagaran una zona independentment de cap a on viatgen – seran els municipis de l'Horta

- Finalment, la zona B – pagaran una o dues zones depenent del seu desplaçament – seran els municipis de Camp del Túria i Camp de Morvedre.

A més, la nova zonificació ha tingut en compte les diferents comarques de l'àrea de metropolitana de València. Per això, tots els municipis d'una mateixa comarca pertanyeran a la mateixa zona. Així mateix, la idea és continuar avançant perquè, en un futur, es puguen incorporar més comarques i, fins i tot, Castelló de la Plana.

Arcadi España, Manuel Martínez i María Pérez presenten les grans novetats per a l'any vinent en matèria de mobilitat a la ciutat de València
Arcadi España, Manuel Martínez i María Pérez presenten les grans novetats per a l'any vinent en matèria de mobilitat a la ciutat de València

Reducció de tarifes

Altra de les grans novetats és la reducció de tarifes. En el cas dels Bons 10 Transbord, es passa de pagar 9 € per una zona, 15,50 € per dues zones i fins a 26,90 € per quatre zones a tan sols 8 € per una zona i 12 € per a dues zones. En el cas de viatjar a l'aeroport, serà 20 €.

Quant a l'Abonament Mensual, es passarà de pagar 45 € per una zona o fins a 79,10 € per viatjar en quatre zones a 50 € al mes per una zona i 53 € per dues zones. "Es tracta de descomptes d'entre l'11 i el 55%, que permetran un estalvi important a les persones usuàries". A més, l'Abonament Transport Jove continuarà tenint un 15% de descompte sobre el preu de l'Abonament Transport.

Per exemple, una persona que es desplaçava des de Benetússer a València, en l'actualitat ha de triar si vol viatjar en Renfe Rodalia o en MetroBús i adquirir el títol corresponent. Quan es pose en marxa aquestes noves mesures, amb el mateix títol podrà viatjar en el transport que preferisca, també quan arribe a València, i al mateix preu.

Així mateix, cal recordar que les persones usuàries disposaran de 90 minuts per a realitzar el transbord, comptant amb un viatge addicional gratuït.

Aquesta integració tarifària es realitzarà tant en el Bo 10 o en l'Abonament Mensual. El bitllet senzill continuarà mantenint el preu que marque cada operador.

Mapa futur de Metrovalencia

Mapa futur de Metrovalencia
Mapa futur de Metrovalencia

 

Mapa futur de MetroBús

Mapa futur de MetroBús
Mapa futur de MetroBús

 

Mapa futur de Rodalia

Mapa futur de Rodalia
Mapa futur de Rodalia

 

Destacats