Tabacalera ha acollit la jornada "Noves necessitats de gestió de residus"

Guardar

gestion-residuos
gestion-residuos

L'edifici municipal de Tabacalera ha acollit aquest matí la jornada tècnica «Noves necessitats de gestió de residus» en la qual s'ha reflexionat, entre altres assumptes, sobre la reducció de residus i la priorització de la seua recollida selectiva. Així com el foment de la formació, sensibilització i conscienciació social, sobre la gestió dels residus entesa com un quefer col·lectiu. En aquesta trobada tècnica s'han reunit el conjunt dels consorcis i ens supramunicipals de gestió de residus de la Comunitat Valenciana.

La regidora en funcions de Medi Ambient, Pilar Soriano, ha participat aquest matí en aquesta trobada en representació del consistori, i ha avançat que «ja estem en disposició de començar les proves de funcionament de la nostra nova aplicació de gestió dels ecoparcs metropolitans, tant fixos com mòbils, que permetrà donar informació precisa i transparent als ciutadans de com, on i quan usar aquesta xarxa». L'objectiu és que aquesta aplicació es convertisca en el punt de partida per a aplicar bonificacions per bona gestió de residus i que es faça extensiva per a la implantació de la recollida selectiva de matèria orgànica en els municipis.

Pilar Soriano també ha manifestat la necessitat de millorar la gestió de residus amb l'aplicació de noves tecnologies, així amb sistemes d'informació que permeten conéixer la realitat de les urbs. «Amb eixos coneixements podrem explicar i demostrar a la ciutadania quant costa gestionar els residus que es generen i, d'aquesta manera, convertir totes les persones en motor de canvi que les administracions han d'afrontar», ha assenyalat. D'altra banda, la regidora ha explicat que els canvis legislatius «plantegen uns ambiciosos reptes en un termini molt breu per als temps que solem gestionar les administracions. Exemples clars d'això són l'aprovació de les noves directives Marc, que no solament estableixen ambiciosos objectius de reciclatge sinó que alteren la definició del concepte de residu».

Al llarg de la jornada hi han participat algun dels especialistes, com el director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer Huerga, i la subdirectora adjunta de Residus del Ministeri per a la Transició Ecològica, Alicia Pollo Albéniz. A més, després de les set ponències que han tingut lloc en aquesta trobada, s'ha realitzat un debat sobre els temes comuns tractats.

Arxivat a:

Destacats