Tabacalera acollirà unes jornades sobre gestió de residus

Guardar

Edifici municipal de Tabacalera
Edifici municipal de Tabacalera

L'edifici municipal de Tabacalera serà la seu, demà a partir de les 9.30 hores, d'unes jornades tècniques en el qual es reflexionarà, entre altres assumptes, sobre la reducció de residus i la priorització de la seua recollida selectiva. A aquest efecte, tal com consta en el programa d'aquesta trobada organitzada pels Consorcis i ens supramunicipals de gestió de residus de la Comunitat Valenciana, es fomentarà la formació, sensibilització i conscienciació social, i s'implicarà la ciutadania en la gestió dels residus entesa com un quefer col·lectiu.

La regidora en funcions de Medi Ambient, Pilar Soriano, participarà demà en aquesta trobada en representació del consorci amfitrió, i parlarà dels canvis legislatius «que, no solament estableix ambiciosos objectius de reciclatge, sinó que altera fins i tot la definició del concepte de residu».

Pilar Soriano també manifestarà la necessitat de millorar la gestió de residus amb l'aplicació de noves tecnologies, així amb sistemes d'informació que permeten conéixer la realitat de les urbs. «Amb eixos coneixements podrem explicar i demostrar a la ciutadania quant costa gestionar els residus que es generen i, d'aquesta manera, convertir a totes les persones en motor de canvi que les administracions han d'afrontar».

Així mateix, la regidora en funcions també explicarà les proves de funcionament de la nova aplicació de gestió dels eco parcs metropolitans, tant fixos com mòbils, que tenen com a objectiu donar informació precisa de com, on i quan usar aquesta xarxa.

Alguns dels especialistes que participaran seran el director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer Huerga i la subdirectora adjunta de Residus del Ministeri per a la Transició Ecològica, Alicia Pollo Albeniz. A més, després de les set ponències que tindran lloc demà en la jornada, es realitzarà a les 12.50 hores un debat sobre temes comuns.

Arxivat a:

Destacats