Solta de dos exemplars d'esquirol roig al jardí del riu Túria per a afavorir la biodiversitat

Guardar

ardillas
ardillas

Hui s'ha posat en marxa el projecte pilot que duu a terme l'Ajuntament de València per a afavorir la biodiversitat amb la solta de dos exemplars d'esquirol roig al jardí del riu Túria. Els dos exemplars, després de passar tres setmanes en una gàbia per a aclimatar-se a la zona en l'edifici Naturia del jardí del Túria, han sigut alliberats en el mateix lloc. És la primera vegada que a València es duu a terme un projecte similar mitjançant la col·laboració del Centre de Recuperació de Fauna del Saler de la Generalitat Valenciana, d'on procedeixen els primers exemplars.

La gàbia romandrà oberta en aquest lloc perquè els exemplars d'esquirol roig hi puguen tornar. Així mateix, els esquirols estan dotats d'un collar emissor per a fer un radioseguiment de les zones que solen freqüentar. El projecte, a més, té finalitats educatives, perquè representa un nou recurs d'educació ambiental i de la funció dels parcs i jardins en la conservació de la biodiversitat; aquesta possibilitat es plantejarà entre les escoles de la ciutat.

El regidor d'Energies Renovables i Canvi Climàtic, Roberto Jaramillo, ha explicat que «aquesta és una prova pilot per a veure com introduïm espècies autòctones en grans espais de la nostra ciutat, com és el llit del riu Túria». «D'altra banda, fem també un treball d'educació ambiental, amb el qual esperem que siguen molts xiquets els qui s'interessen per aquesta experiència i puguem veure com les espècies autòctones ens ajuden a treballar els espais verds d'una forma diferent, intentant també fer una lluita activa contra el canvi climàtic», hi ha afegit.

Així mateix, la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha destacat que «des de la regidoria tenim una labor de gestió de les zones verdes i de renaturalització de la ciutat. Hui és un exemple d'això, amb la solta d'esquirols, amb l'objectiu de poder realitzar el catàleg de fauna que viu als nostres jardins, ja que, tot i estar en el centre d'una gran ciutat, estem dins d'un ecosistema verd».

D'altra banda, la regidora de Benestar Animal, Gloria Tello, ha assenyalat que «aquesta acció és important per a afavorir la conscienciació de la ciutadania, l'ecosistema i la biodiversitat. Sabem que són canvis que no s'aconsegueixen d'un dia per a un altre; són canvis lents, i la base per a una bona conscienciació amb activitats i iniciatives com aquesta és imprescindible per a aconseguir en un futur una ciutat molt més respectuosa amb els animals».

Destacats