La sol·licitud de l'abonament jove gratuït s'ajorna a l'11 d'octubre davant la gran demanda

La Generalitat amplia fins al 15 de gener de 2023  la vigència del transport gratuït per a menors de 30 anys a causa del col·lapse de la web per a sol·licitar-ho

Guardar

Un grup de joves esperen en una parada de tramvia de Metrovalencia
Un grup de joves esperen en una parada de tramvia de Metrovalencia

Més de 2 milions de sol·licituds rebudes en tan sols unes hores han obligat a ajornar la sol·licitud de l'Abonament Temporal Jove Gratuït. I és que la web habilitada per a demanar aquest tràmit ha quedat completament col·lapsada des que ahir s'obrira el termini per a fer-se amb un d'aquests carnets.

En aquest sentit, la Generalitat Valenciana ha retirat temporalment la possibilitat de realitzar aquestes sol·licituds, ajornant-ho al pròxim dimarts 11 d'octubre, quan s'habilitarà una nova adreça web, seguint un sistema similar a l'utilitzat en les últimes edicions del bo viatge de la Generalitat Valenciana i reforçat a causa de l'alta demanda.

D'aquesta forma, a partir de l'11 d'octubre, la persona usuària accedirà a la nova web i obtindrà torn per a, a una hora determinada i un dia determinat, sol·licitar cita prèvia per a recollir la seua targeta en l'estació seleccionada.

Aquesta solució s'ha pres per part de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), en col·laboració amb la direcció general de Tecnologies de la Informació i Comunicacions, per a respondre a la gran demanda que ha originat la posada en servei d'aquest abonament.

Tal com destaquen des d'FGV, s'havia augmentat prèviament la capacitat d'aquestes dues webs, però les previsions s'han vist desbordes en multiplicar per 1.000 les peticions d'entrades a la web en un dia habitual.

Aquest nou títol temporal està dirigit a joves de fins a 30 anys, inclusivament, en el moment de la sol·licitud, i ara serà efectiu des del 9 d'octubre al 15 de gener de 2023. La seua aplicació és vàlida per a Metrobus, Metrovalencia, EMT, SAU, TRAM de Castelló i TRAM d'Alacant.

La mesura complementa totes les iniciatives d'estalvi en el transport públic engegades per la Generalitat de forma pionera des que va començar l'any per a fomentar la mobilitat sostenible, alleujar les despeses de la ciutadania i combatre els efectes de la inflació.

Destacats