Smart City València centrarà la nova estratègia de transformació digital cap a la sostenibilitat i el benestar ciutadà

Guardar

Reunió del regidor Pere Fuset amb l'equip de Samrt City València
Reunió del regidor Pere Fuset amb l'equip de Samrt City València

El regidor d'Agenda Digital de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, acompanyat per personal tècnic de l'Oficina de Ciutat Intel·ligent ha participat en una trobada amb un ampli equip de la consultora responsable de plantejar la nova estratègia smart city de la ciutat per als pròxims anys (Deloitte).

El projecte s'engloba en el marc del contracte de 'Servici de consultoria per a l'establiment d'una estratègia de ciutat intel·ligent i de transformació digital dels servicis municipals', que per primera vegada constitueix un lot amb entitat pròpia dins dels contractes relacionats amb la plataforma tecnològica de ciutat.

A través d'aquesta iniciativa, de la qual s'espera una primera guia a principis de 2022, es pretén acompanyar als diferents servicis municipals en la seua transformació digital, un objectiu per al qual s'espera comptar amb ajudes econòmiques en el marc dels fons Next Generation europeus.

L'Ajuntament de València ha explicitat a l'empresa consultora els seus objectius bàsics, com ara contribuir a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania amb la posada a la seua disposició de solucions intel·ligents, fomentar l'evolució cap a una economia del coneixement enfortint l'ecosistema d'innovació i resoldre problemes públics amb l'aplicació de les TIC per a la millora de la presa de decisions estratègiques i operatives.

Fuset ha explicat que "València està consolidant-se com a referent de ciutat intel·ligent i sostenible i amb aquesta nova estratègia centrarà els seus objectius de manera encara més clara en la sostenibilitat i el benestar de la ciutadania". En aquest sentit, ha destacat que la nova estratègia Smart City "serà la millor aliada tecnològica i la concreció de l'Agenda Urbana 2030, les Missions València 2030 i els diferents marcs d'interoperabilitat europeus, així com ha de ser un element clau en la reactivació econòmica de la ciutat postcovid".

L'edil ha recordat que l'experiència de València en l'ús de plataformes intel·ligents de ciutat és ja internacionalment reconeguda i que precisament la ciutat lidera el grup de treball temàtic internacional impulsat per diverses agències de l'ONU.

Arxivat a:

Destacats