Sindicat d'Estudiants convoca protestes per a exigir el "condicionament de les aules contra el fred"

Guardar

aula_gva
aula_gva

El Sindicat d'Estudiants del País Valencià ha convocat protestes per a visibilitzar la "situació insostenible" per la conjunció de l'onada de fred i la Covid i reclamar mesures per a "condicionar les aules i garantir així el dret a un ensenyament de qualitat".

Així, han convocat concentracions als patis o entrades d'instituts d'Educació Secundària aquest dijous i divendres que ve.

Segons el col·lectiu estudiantil, "des de l'inici del curs 2020-2021 al setembre, tant la Conselleria d'Educació com el Ministeri d'Educació s'han negat en posar en marxa mesures contundents per a frenar l'onada de contagis per la Covid-19 en els nostres centres d'estudis, mesures que hem estat exigint des de l'inici de la pandèmia com la baixada de les ràtios o la contractació massiva de professorat".

"La 'solució' que les administracions educatives ens han donat ha estat obrir les finestres perquè les aules estigueren ventilades. Com era d'esperar, ara qui estem pagant les conseqüències d'aquesta desídia som la comunitat educativa", lamenten.

En aquest sentit, critiquen que "en plena onada de fred, que està deixant les més baixes temperatures en dècades, els estudiants i professors estan fent classe exposats a temperatures de 5 graus --quan la mateixa Llei orgànica d'Educació recull que la mínima és de 17 graus--, tapats amb mantes, amb els abrics posats, amb guants, bufandes i gorres".

"Les nostres aules s'han convertit en autèntiques neveres on passem tot el dia, evidentment sense eliminar el risc de contagiar-nos igualment. Quin tipus d'educació és aquesta en la qual se'ns condemna o a emmalaltir pel virus o a agafar una pneumònia?", es pregunten.

REIVINDICACIONS

Davant aquesta situació, reclamen "mesures per a acabar amb el fred a les aules amb el condicionament immediat dels sistemes de calefacció i climatització en els centres públics, així com la rehabilitació de tots els edificis i instal·lacions amb problemes estructurals i construcció d'instituts públics per a acabar d'una vegada per sempre amb els barracons".

Igualment, sol·liciten "accions reals i contundents contra la Covid-19, com la baixada de les ràtios a 15 alumnes per aula, contractació de desenes de milers de professors per a garantir el desdoblament dels grups, màquines per a renovar l'aire en tots els centres públics, així com provisió de mascaretes, guants, gels desinfectats i tots els materials sanitaris necessaris".

Destacats