Signat el contracte que adjudica les obres de rehabilitació del Palau de la Música

Notario s'ha reunit amb les empreses de la UTE adjudicatària per a traslladar-los "la importància i urgència d'aquestes obres"

Guardar

Palau de la Música. Imatge: José Miguel Piquer
Palau de la Música. Imatge: José Miguel Piquer

L'Ajuntament de València i les empreses de l'UTE adjudicatària de les obres de rehabilitació del Palau de la Música han signat aquest dijous el contracte que posa fi al procés administratiu per a adjudicar aquesta actuació que suposarà la reforma més gran de l'auditori des de la seua creació. Alhora comença una altra fase on es desenvoluparan les obres, motiu pel qual la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha convocat una reunió urgent amb les empreses per "traslladar-los la urgència i la importància que des d'aquest govern li donem a aquestes obres i demanar-los que els següents passos es donen en el menor temps necessari".

En la trobada Notario ha estat acompanyada pels responsables de les empreses de l'UTE-Bertolín Becsa, adjudicatària de les obres de rehabilitació del Palau de la Música, així com per Roberto Santatecla, redactor del projecte i responsable de realitzar la direcció facultativa.

Una vegada formalitzat el contracte l'empresa disposa de set dies per a presentar l'Estudi de Seguretat i Salut, que haurà de ser informat per la Direcció Facultativa. Una volta siga aprovat per la corporació, l'empresa disposarà de 15 dies per a presentar el pla d'obra, on una vegada establit el calendari de subministraments es podran ajustar exactament les fases i els terminis.

Una vegada comencen els treballs i si el calendari de subministrament ho permet, l'adjudicatària té previst començar alhora els quatre grans blocs de l'obra: la façana, el vestíbul o foyer, les sales Iturbi i Rodrigo, i les actuacions de climatització. Tot, amb l'objectiu d'acurtar terminis.

El pressupost final de l'obra és de 10.593.697,15 euros, un 16,52 % per baix del pressupost de licitació gràcies a l'oferta de l'UTE adjudicatària, que també contempla un termini d'execució de 15 mesos.

Destacats