València organitza la III Setmana de l'Aigua per a fomentar el consum responsable d'aquest recurs

Una de les activitats que es realitzarà entre el 20 i el 26 de març serà la visita a infraestructures com a estanys de tempestes, plantes potabilitzadores i depuradores

Guardar

Aigua de l'aixeta
Aigua de l'aixeta

València celebrarà la tercera edició de la Setmana de l'Aigua sota el lema "Cuidar l'aigua, protegir el planeta" per a sensibilitzar a la ciutadania sobre com fer un ús sostenible d'aquest recurs. Aquest any 2023, els actes que s'emmarquen dins d'aquesta setmana es duran a terme del 20 al 26 de març, coincidint amb que el pròxim 22 de març es commemora el Dia Mundial de l'Aigua.

Juntament amb la regidoria del Cicle Integral de l'Aigua de l'Ajuntament de València, participen en l'organització Acciona i Global Omnium, les dues companyies que gestionen els serveis de sanejament i proveïment d'aigua en la ciutat respectivament; a més d'entitats col·laboradores com la Unió de Consumidors de València, la Fundació Oceanogràfic de València, el Consell de la Joventut de València i la Federació d'Associacions de Veïns de València.

Els actes que s'emmarquen en la Setmana de l'Aigua de València tenen un doble objectiu. D'una banda, informar a la ciutadania sobre com funciona la gestió del Cicle Integral de l'Aigua de la ciutat i les infraestructures en les quals es realitzen els serveis de proveïment i sanejament. I, per un altre, sensibilitzar a la ciutadania sobre el valor de l'aigua, com gastar aquest recurs escàs de manera sostenible i també fomentar el consum d'aigua de l'aixeta.

Cartell de la III Setmana de l'Aigua de València
Cartell de la III Setmana de l'Aigua de València

Les activitats de divulgació i informació a la ciutadania es desenvoluparan en diferents barris de la ciutat i estan dirigides a tots persones de totes les edats. Una d'elles serà la visita a infraestructures de la xarxa de proveïment d'aigua i sanejament que té la ciutat com a estanys de tempestes, plantes potabilitzadores o depuradores o el Centre Operatiu de Sanejament. Així, els veïns i veïnes de la ciutat podran conéixer les entranyes d'aquests emplaçaments i saber com funcionen.

Font PUSDAR situada en l'antic llit del riu Túria, molt prop de la Ciutat de les Arts i les Ciències
Font PUSDAR situada en l'antic llit del riu Túria, molt prop de la Ciutat de les Arts i les Ciències

A més, es programaran rutes per la ciutat per a conéixer la importància de l'aigua en la història de València i recorreguts amb bicicleta per a conéixer la xarxa de fonts PUSDAR que ofereixen aigua de l'aixeta filtrada i refrigerada i estan instal·lades en diversos punts de la ciutat. Dirgido al públic infantil, s'han organitzat tallers infantils i activitats formatives en centres educatius i accions de sensibilització per a totes les edats, com a tastos d'aigua per al foment del consum d'aigua de l'aixeta.

Destacats