Serveis Socials ha abonat més de 2 milions d'euros en ajudes d'emergència al lloguer a València per a persones vulnerables

La regidora de Serveis Socials, Isabel Lozano, ha visitat el Centre Municipal de Serveis Socials de la Malvarrosa

Guardar

Isabel Lozano, regidora delegada de Serveis Socials de l'Ajuntament de València
Isabel Lozano, regidora delegada de Serveis Socials de l'Ajuntament de València

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha visitat el Centre Municipal de Servicis Socials (CMSS) de la Malva-rosa on ha mantingut una reunió de treball amb els treballadors i treballadores del CMSS i una reunió posterior amb les entitats socials del barri. Lozano ha explicat que el Consistori ja ha tramitat, en el 2021, un total de 4.632 ajudes d'emergència de vivenda, subministraments i condicionament de la llar, el que suposa més de 2 milions d'euros abonats a les persones que no poden fer front al seu lloguer o a pagar una factura de la llum, del gas o l'aigua, "de forma que estem lluitant contra la pobresa energètica", ha dit Isabel Lozano.

"Cal recordar que quan el govern de Joan Ribó va arribar a l'Ajuntament de València es va fer una modificació pressupostària que va donar un impuls a aquestes ajudes socials, i així es van poder tramitar més ajudes i vam cobrir més conceptes, com el cas dels allotjaments alternatius i provisionals en casos de desnonaments per impagament del lloguer, entre d'altres", ha assenyalat Isabel Lozano.

Respecte al Centre de Malva-rosa, la seua zona d'actuació compta amb 60.613 habitants, dels quals un 35,8% és vulnerable i suposa un 11,6% al conjunt de la ciutat de València. Quan als aspectes demogràfics hi ha una elevada presència de població gitana. Pel que fa a la població estrangera, la majoria són migrants de l'est d'Europa, sobretot d'origen gitano-romà, i és molt menor en nombre i representació la població d'altres nacionalitats (principalment de Sud-Amèrica, Àsia i del nord d'Àfrica).

Per donar resposta a aquestes necessitats, actualment el CMSS de la Malva-rosa compta amb una plantilla de 23 professionals, entre els quals predominen els professionals que s'han incorporat en els darrers quatre anys al Servici de Benestar Social.

Respecte a les Rendes Valencianes d'Inclusió tramitades al CMSS Malva-rosa fins ara són 991. En el Programa d'Atenció als menors, on es presta un servici de valoració i intervenció específica, de caràcter integral amb els menors i les seues famílies perquè les circumstàncies que generen la situació de risc o que han justificat l'adopció de mesures de protecció siguen revertides, hi ha un total de 102 casos actius.

El centre també compta amb una psicòloga que dona suport als programes i servicis del centre com ara avaluació psicològica, consell psicològic, psicoeducatiu en situacions relacionades amb l'autonomia funcional, i amb la necessitat de protecció o la integració relacional. Aquesta professional assumeix també l'atenció seguiment i intervenció del servici telefònic d'atenció i protecció per a dones víctimes de violència de gènere, Atenpro. Finalment, respecte a la dependència hi ha 2.333 casos en actiu.

Reunió amb 10 entitats socials

Isabel Lozano s'ha reunit també amb les associacions Brúfol, CAES Santiago Apóstol, Fundación Secretariado Gitano, Àmbit, Associació de Veïns de la Malva-rosa, Càritas de Nuestra Señora del Rosario, Espai Obert, en la parròquia de la Buena Guía , l'associació Nautae i Alanna. Lozano ha posat en valor la tasca de totes les entitats en els barris de l'àmbit del CMSS i s'han reforçat les línies de col·laboració entre les entitats i els servicis socials de Malva-rosa.

Destacats