El Servici d'Atenció a Urgències Socials de València ha atés enguany més de 1500 persones

El nou contracte doblega el pressupost d'aquest recurs, actiu durant les 24 hores dels 365 dies de l'any

Guardar

La regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de València, Isabel Lozano, en la seua visita al Servei municipal d'Emergències Socials (SAUS)
La regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de València, Isabel Lozano, en la seua visita al Servei municipal d'Emergències Socials (SAUS)

El Servici d'Atenció a Urgències Socials (SAUS), un recurs municipal que prompte donarà suport psicosocial durant les 24 hores dels 365 dies de l'any en cas d'emergències, ha atés enguany 1586 persones, 840 homes i 746 dones. El 22,4% d'aquestes persones tenen nacionalitat espanyola, i entre les tipologies de les actuacions destaquen les 364 intervencions realitzades amb motiu de la campanya desenvolupada pel fred per donar resposta a les necessitats d'allotjament nocturn i facilitar roba d'abrigar a les persones sense llar que pernocten al carrer. També ressalten les 188 col·laboracions amb persones refugiades d'Ucraïna.

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha donat a conéixer hui el balanç de les actuacions d'este servici des de gener fins al passat mes de juny, "amb unes dades que mostren que des de València es fan els deures per oferir la millor atenció possible a les persones que es troben en situació de màxima vulnerabilitat i requereixen una actuació immediata i efectiva".

Concretament, durant l'esmentat període de temps, el SAUS ha atés a 163 persones que han patit una pèrdua sobtada d'allotjament i ha participat en actuacions coordinades amb els Centres Municipals de Servicis Socials, el CAST o Centre d'Atenció a les Persones sense llar, i el Servici de Primera Acollida a Immigrants (SPAI).

Segons ha explicat la regidora, "el SAUS complementa l'atenció que ofereixen els centres de Servicis Socials". Atén situacions diverses de vulnerabilitat com a pèrdua sobtada d'allotjament, assistència a persones sense llar, especialment en situacions de climatologia extrema, persones majors en situació d'abandó, casos de violència de gènere, o menors en risc social, entre altres. I enguany també ha intervingut en l'atenció a les persones refugiades d'Ucraïna que han arribat a València en els últims mesos.

Isabel Lozano ha recordat que "ara, en adjudicar-se el nou contracte per desenvolupar aquest servici i gràcies al doblegament del seu pressupost, prestarà servici 24 hores al dia, set dies a la setmana, i incrementarà el nombre de professionals que treballen-hi". "Per tant –ha conclós- podem afirmar que la nostra ciutat incrementa i millora la dotació dels servicis socials perquè realment cap persona estiga en situació de desemparament i tinga una resposta per part de l'administració local".

Destacats