Així serà el nou campus de Tarongers després de la reforma per augmentar les zones verdes de l'espai universitari

Desprès de la votació de la comunitat universitària, el projecte de remodelació escollit ha sigut 'Trencant en verd'

Guardar

Recreació virtual del futur campus de Tarongers desprès de la reforma
Recreació virtual del futur campus de Tarongers desprès de la reforma

La Universitat de València ja ha decidit el projecte guanyador per a reconvertir el campus de Tarongers en un espai més verd, interconnectat entre sí i accessible per a tota la comunitat universitària. Así, i després d'un mes de votacions –el període es va obrir el passat 19 de setembre i ha romàs obert fins al dia 19 d'aquest mes d'octubre– el projecte guanyador ha sigut 'Trencant en verd'.

Es tracta d'una proposta que ha aconseguit el 65,81 % dels vots i que advoca per una universitat on no solament tinc cabuda la formació acadèmica, sinó també "les relacions entre individus, la col·laboració o el descans", tal com expliquen els impulsors d'aquest projecte. 'Trencant en verd' ha sigut un dels tres projectes seleccionats per un jurat de els nou que s'havien presentat per a reformar aquest campus de la UV.

De fet, i segons s'ha confirmat des d'aquesta institució acadèmica, ha sigut la primera ocasió en la qual la comunitat universitària (formada per estudiantado, professorat, personal docent i investigador i d'administració i serveis) ha pogut votar en les urnes com volia que fóra el futur disseny d'un dels campus universitaris de la Universitat de València.

Actual campus de Tarongers
Actual campus de Tarongers

Amb una inversió de 1,5 milions d'euros, 'Trencant en verd' remodelarà més de 42.000 metres quadrats de superfície d'aquest campus (des de la zona d'aparacamientos fins a la zona esportiva de Tarongers). I segons ha expressat la rectora de la UV, Mavi Mestre, s'espera que els trabajdos de remodelació d'aquest campus s'inicien abans que acabe aquest curs acadèmic.

Més zones verdes

Un dels objectius d'aquest projecte és renaturalizar i humanitzar un campus que es constryó fa ja 30 anys i en el qual predomina l'asfalt i les llambordes sense deixar massa espai per a les zones verdes. És per aquest motiu que el percentatge d'espais naturals en Tarongers s'incrementarà després de la reforma del 5 % actual fins al 70 % amb més de 500 exemplars d'arbres.

D'altra banda, aquest projecte preveu renovar un campus de Tarongers i interconnectar tots els seus espais. D'aquesta manera, mentre que la zona on estan situades les facultats de Dret fins a la de Magisteri es conceben com una gran zona de pas; l'àrea on la seua situen els aularis de Dret es configurarà com una gran zona d'estada.

És per això que es crearà una gran zona verda en la qual també s'incorporaran pèrgoles, taules i bancs a l'aire lliure. A més, en la plaça principal s'instal·larà una graderia amb l'objectiu d'albergar esdeveniments i es crearà una via de connexió entre la plaça de la biblioteca amb la zona del parc central.

Destacats