Així serà el futur IES Peset Aleixandre de Patraix

El futur institut compta amb un pressupost d'11.400.000 euros i un termini d'execució de 18 mesos

Guardar

Espai on s'ubicarà el futur IES Juan Bautista Peset Aleixandre de Patraix
Espai on s'ubicarà el futur IES Juan Bautista Peset Aleixandre de Patraix

Ja es coneixen més detalls de com serà el nou IES Peset Aleixandre de Patraix, que se situarà a la parcel·la de l'avinguda Tres Cruces amb Pintor Agrassot. Amb una superfície de 15.400 m², l'institut comptarà amb 24 unitats d'Educació Secundària i 8 per a Batxillerat, la qual cosa suposarà un total de 1.000 places escolars. Així mateix, el centre educatiu comptarà amb una cafeteria i un gimnàs.

Els diferents blocs de l'institut se situaran en forma de U, projectant una zona de jocs i esplai a l'espai central. A més, en la resta d'espais lliures es contempla tant una zona enjardinada i un hort, com la creació d'aparcament i pistes poliesportives.

En el disseny d'aquest nou centre educatiu del barri de Patraix, s'han tingut en compte criteris de sostenibilitat i eficiència energètica, la protecció solar mitjançant orientació, així com l'ús de materials de construcció duradors i ventilació creuada amb claraboies.

La Junta de Govern Local aprovarà el divendres el projecte per a la construcció del futur Institut que té un termini d'execució de 18 mesos i disposa d'un pressupost d'11.400.000 euros.

Com explicava, a aquest diari, el president de l'Associació Veïnal de Patraix, Toni Pla, "amb la construcció del nou barri de Patraix, es preveu la creació de 3.200 habitatges nous, amb el creixement poblacional que això suposarà per al barri. Per tant, el nou IES no només ajudaria a descongestionar l'IES Juan de Garay, sinó que milloraria les dotacions de les quals hui manquem com a barri i com a districte". En aquest sentit, Pla assenyalava que "tenim uns serveis públics que estan al límit de les seues capacitats i creiem que és fonamental que el desenvolupament del barri vaja en paral·lel amb el desenvolupament de nous serveis per a la població".

Per part seua, la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha afirmat que "aquest projecte ens permetrà reurbanitzar una zona cèntrica de Patraix que, hui dia, constitueix un buit urbà i que millora la qualitat dels nostres barris i aposta per eixe model de ciutat policèntrica on tots els barris tenen els recursos públics necessaris".

Destacats