Així serà COSMOS, el tret de Vulcano a València per a este dissabte

Guardar

 Foto castell Alfaro Pirotècnia Vulcano
Foto castell Alfaro Pirotècnia Vulcano

La pirotècnia Vulcano ha preparat un programa amb més de 2.000 línies de foc, sobre una estructura vertical de 50 metres d'altura i un total de 48 posicions de tret, que tindrà lloc este dissabte en el pont de Montolivet.

Sota el títol "Cosmos", l'empresa Pirotècnia Vulcano oferirà dissabte que ve, 13 de juliol, un espectacle pirotècnic inspirat en el reconegut escultor Andreu Alfaro. La nova cita amb la pólvora començarà a les 00.30 hores de la nit del dissabte al diumenge en el Pont de Montolivet, en el marc de la Gran Fira de València, dins del calendari d'espectacles pirotècnics que es duen a terme cada setmana com a part integrant de programa d'actes.

Tal com ha avançat el regidor de Falles, Santiago Ballester, "passada la mitjanit del dissabte podrem gaudir de tot un 'cosmos' de llum i color". Precisament, l'espectacle està inspirat en la peça escultòrica d'Andreu Alfaro titulada "Cosmos 62", i, tal com han explicat els seus impulsors, "aprofundix en la idea del cosmos com a sistema harmoniós i ordenat, però es combinarà amb una idea d'exhibició vertiginosa, plena de matisos, llum, color, ritme i intensitat carregada de significat, igual que les obres de l'escultor".

La disparada tindrà una duració de 12 minuts, amb més de 2.000 línies de foc, sobre una estructura vertical de 50 metres d'altura i un total de 48 posicions de disparada. "L'espectacle preparat per a l'ocasió per Pirotècnia Vulcano busca "sorprendre totes les persones que acudisquen a viure esta experiència intensa, mitjançant una combinació perfecta de foc i estructures metàl·liques, per a concloure amb un final apoteòsic", tal com ha explicat el regidor de Falles, Santiago Ballester.

Ballester ha reiterat el "compromís ferm amb el sector pirotècnic, per tal que cada festivitat de la ciutat de València tinga el seu espectacle pirotècnic, com l'està tenint la Gran Fira", amb un espai propi dins del programa, "Els Focs de la Fira". "Estos espectacles són una posada en valor del protagonisme de la pirotècnia en les nostres festes i tradicions", ha subratllat l'edil, qui ha destacat que, després de l'èxit del "Pirotechno" del passat cap de setmana, este cicle viurà la seua segona cita el dissabte 13.

"La pólvora esculpirà l'herència constructivista d'Alfaro"

Des de l'empresa pirotècnica s'ha subratllat que "el caràcter públic i commemoratiu de l'obra de l'escultor valencià Andreu Alfaro queda plasmat en este espectacle, on la pólvora esculpirà l'herència constructivista i les formes sintètiques de les seues escultures".

L'empresa Pirotècnia Vulcano acumula més de 36 premis des que va ser fundat l'any 1993. A la nostra ciutat, s'han encarregat de fites tan destacades com els focs artificials en nits de Cap d'any, la mascletà del passat 15 de març i, més recentment, la macromascletà organitzada per l'Associació de BENIFAP el passat 22 de juliol. Vulcano, amb seu a Turís i Villarejo de Salvanes (Madrid) destaca per l'aposta per la innovació

L'obra constructivista de l'escultor valencià Andreu Alfaro (València, 1929-2012) inspira l'espectacle "Cosmos". Es pot trobar obra seua en nombroses ciutats de tot el món: més de cent escultures monumentals, construïdes a escales sorprenents i amb vocació d'integrar-se en els espais públics com a verdaders monuments col·lectius, que es troben en nombroses ciutats espanyoles (Madrid, València, Barcelona, Burgos, Girona), a Alemanya (Colònia, Magúncia, Frankfurt...) o als EUA (Nova York).

Destacats