Així serà la Cavalcada de Reis de València: recorregut i horari

La Cavalcada de Reis de València 2023 se celebrarà el pròxim 5 de gener de 2023

Guardar

Cavalcada de Reis de València
Cavalcada de Reis de València

La Cavalcada de Reis de València 2023 recorrerà els carrers de la ciutat dijous que ve, 5 de gener. Com és habitual, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran fins a la plaça de l'Ajuntament des d'on saludaran a tots els xiquets i xiquetes. Una espectacular cavalcada en la qual no faltarà la música, el ball, l'estrela d'Orient o les recreacions de personatges històrics. Descobreix tots els detalls de la Cavalcada de Reis de València 2023.

Els Reis d'Orient arribaran per mar a bord d'un catamarà. Així, està previst que desembarquen en la Marina de València a les 16.30 hores. Allí, el grup Iruixa i Skargots amenitzaran l'espera. En aquest acte de recepció no faltarà el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, i la Fallera Major Infantil de 2023, Paula Nieto. Posteriorment, ses Majestats seran traslladats en vehicles municipals fins a les carrosses per a donar principi a la Cavalcada de Reis. L'horari previst és a les 18.00 hores.

El recorregut de la Cavalcada de Reis 2023 serà el següent: començarà des de l'avinguda Navarro Reverter a les 18.00 hores, i continuarà pels carrers del General Palanca, General Tovar, carrer de la Pau, plaça de la Reina, i carrer de Sant Vicent, fins a arribar a la plaça de l'Ajuntament, on seran rebuts per l'alcalde, Joan Ribó, acompanyat per la Fallera Major Infantil, Paula Nieto. A la seua arribada a l'edifici consistorial, Melcior, Gaspar i Baltasar es dirigiran a tots els xiquets i xiquetes des del balcó principal de l'Ajuntament. La desfilada tindrà un recorregut d'1,9 quilòmetres i una duració aproximada d'una hora i mitja.

Itinerari Cavalcada Reis 2023 de València
Itinerari Cavalcada Reis 2023 de València

Com serà la Cavalcada de Reis de València

A més de les carrosses de Melcior, Gaspar i Baltasar, participaran un total de 14 entitats ciutadanes i institucions, així com 21 companyies artístiques i agrupacions musicals, quatre d'elles de França. D'aquesta manera, en la desfilada participaran els cabuts i gegants històrics de la ciutat, al costat d'altres elements al·legòrics com l'Estrela d'Orient, l'Àngel anunciador i el Naixement, l'Astrònom Reial, la Missatgera Caterina i els carters reials, la carboneria reial amb el Senyor Carbó, el patge Miquel, Dolça i la fàbrica de caramels, l'astrònoma Perseida o el becari Trapatroles, nou personatge que s'ha incorporat enguany.

Així mateix, un seguici de ballarines i bandereres precediran a les carrosses dels Reis d'Orient. Tancarà la comparsa la carrossa-llit 'Al llit', dissenyada per Marina Puche, amb la qual es convida als més menuts a anar-se'n prompte a dormir, i la fantasia de joguets.

Mentrestant, a la plaça de l'Ajuntament, des del balcó municipal, el grup teatral Maduixa Teatre animarà l'arribada de la comitiva amb el seu espectacle "Pop's Corn".

Cavalcada de Reis a València. Any 2020.
Cavalcada de Reis a València. Any 2020.

Les entitats ciutadanes i institucions que participaran en el recorregut amb carrosses especialment preparades per a l'ocasió seran les següents: Agrupació de Falles del Centre, Agrupació de Falles La Seu-Xerea-El Mercat, Falla Conde de Salvatierra-Cirilo Amorós, Altar del Sant Àngel Custodi, Agrupació de Penyes Valencianistes, Associació de Comerciants del Centre Històric, Ateneu Mercantil de València, IVASS (Institut València d'Assistència Social), À Punt, EMT València, Diputació de València, Levante UD i València CF. Aquestes carrosses obriran el pas a les de les falleres majors de València 2022, Nerea López i Carmen Martín.

Des d'on veure la Cavalcada de Reis de València

Les persones assistents podran gaudir de la cavalcada al llarg de tot el recorregut. Però a més, a la plaça de l'Ajuntament s'instal·laran dues pantalles, a banda i banda de l'edifici consistorial, des d'on es podrà seguir en directe la desfilada. A més, serà narrat en llenguatge de signes des de les pantalles.

Per descomptat, s'ha habilitat una zona especial per a persones amb mobilitat reduïda perquè puguen accedir a la desfilada sense dificultats.

Cavalcada Reis de València
Cavalcada Reis de València

Talls de trànsit i transport públic

Finalment, cal destacar que els talls de trànsit per la Cavalcada de Reis de València començaran a partir de les 08.00 hores del dijous, 5 de gener. Es tallarà la circulació el tram del passeig de l'Albereda, entre el pont de les Flors i la plaça de Saragossa.

Per part seua, l'EMT, per a facilitar els desplaçaments, augmentarà les freqüències de pas de les següents línies d'autobús: 4, 6, 9, 10, 11,16, 19, 26, 27, 28, 32, 35, 60, 62, 70, 71, 72, 73, 81 i 99.

Arxivat a:

Destacats